Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща, които да спрете да правите под душа

16 ноември 2020, 14:07 часа

Вземането на душ е едно от най-приятните занимания с края на деня, които ви карат да се чувствате релаксирани и сваля целия стрес от вас. За да бъде душът приятен и полезен обаче, трябва да спрете да правите някои от тези неща:

1. Да се къпете с гореща вода – горещата вода под душа не е полезна нито за кожата, нито за организма ни. Първо, тя много изсушава кожата ни и трябва да използваме много хидратиращи лосиони за тяло, за да си върнем здравината на кожата. Второ, горещата вода не е полезна за организма ни, особено ако се прибираме от студеното време навън и веднага се пъхаме под душа.

2. Да си миете лицето – кожата на лицето е една от най-деликатните зони в тялото ни, които много трябва да пазим. Миенето на лицето трябва да става с хладка вода, а не с топлата вода, която използваме под душа. Затова грижата за лицето оставете за след душа и не ги смесвайте.

3. Да слушаме музика – не че има нещо лошо в това да си пуснем музика под душа, но американците са установили, че над 30% от подхлъзванията и инцидентите под душа, са се случили именно, докато хората са танцували и се подхлъзнали на мократа настилка. Затова внимавайте със забавленията в банята!

4. Секс – сексът под душа може да е много забавен и да е нещо, което обичате да правите с партньора си. Истината обаче е, че под душа можете да си предадете много бактерии, от които после трудно може да се отървете.

5. Да използвате стара самобръсначка – винаги сменяйте редовно самобръсначките си, защото по тях отново има много бактерии, които не искате да разнасяте всеки път, когато ги използвате. Освен това старите ножчета могат да раздразнят деликатните зони на кожата ви.

6. Да стоите прекалено дълго – отново заради съображението, че водата изсушава кожата на тялото ви, а колкото по-дълго стоите под душа, толкова повече отмивате естествената хидратация на кожата си и тя става груба и суха.

7. Да миете косата си твърде често – колкото по-често миете косата си, толкова по-бързо ще се омазнява тя. Опитайте се да я миете по 2 пъти седмично и скоро ще усетите разликата.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес