Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 идеи за щастие в първата пролетна неделя. И е слънчево-топла, за късмет!

23 март 2014, 07:53 часа

Пролетта вече е тук и е крайно време да се измъкнем от зимната летаргия. Да се сетим за всички забавления и щури идеи, които можем да си спретнем, за да се заредим с щастие и положителна енергия поне до следващия уикенд. За късмет първата пролетна неделя тази година ще бъде слънчево-топла. Синьо безоблачно небе (на повечето места) и температури до 24 градуса в цялата страна ще са истинска провокация към неделно безгржие на открито.

Началото на пролетта е време за грандиозни планове, които искаме да реализираме поне до настъпването на горещото лято. Заредени сме с енергия и във всичко около нас виждаме възможност. Днешната неделя дава шанс дори и за това. Излезте навън, седнете на някоя пейка и просто се зарейте в мислите си на припек. Помечтайте си за всичко, което искате да направите през пролетта, планирайте го в мислите си, преживейте го преди да го реализирате...

А за по-ентусиазираните и за онези, които са хора на действието, Actualno.com предлага 7 идеи за зареждане с щастие от първата неделя поне до края на пролетта:

1. ИДЕТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА

Една от най-добрите възможности през пролетта е да посетите Ботаническата градина. Насладете се на разходка сред цветните алеи и се порадвайте на прекрасните цветя. А и защо да не си купите онези, които ви харесват, за да ги засадите у дома? Ботаническата градина е идеалното място да направите и страхотни снимки, които да споделите в профила си в социалната мрежа. Ботаническата градина в София се намира на Околовръстното шосе между кварталите "Бояна" и "Драгалевци". Ако сте от североизточна България, идете в невероятната градина в Балчик или във варненския екопарк, който се намира на север от курорта "Свети Константин и Елена". Алеите край двореца Евксиноград също си заслужава да се видят през пролетта. Ако пък във вашия град няма Ботаническа градина, просто се разходете в парка.

2. НАСАДЕТЕ ЛЮБИМИТЕ СИ ЦВЕТЯ

Правили ли сте си градина у дома с любимите цветя? Ако не сте - сега е моментът. А и да сте - направете го пак. Независимо дали живеете в къща с двор или сте в апартамент, винаги има начин да си направите цветна градина. А пролетта е най-подходящото време за това. Малко неща повдигат настроението така, както пазар в разсадник за цветя и след това грижа за покупките у дома. И това е само началото на щастието. Защото малко удоволствия може да се сравнят с това да наблюдаваш как разцъфва цветето, което сам си посадил и си се грижил за него. Освен това, цветята у дома постоянно ни напомнят, че зимата вече си е отишла.

3. РАЗХОДЕТЕ СЕ

Пролетта е идеалният сезон за разходки. По това време на годината всичко оживява. Природата се събужда от зимния сън и носи чувството за нов живот. Сутрините вече не са тихи, събуждат ви песните на птичките, а ароматът на разцъфналите дървета и цветя се носи навсякъде. И няма нищо по-хубаво от пролетна разходка в слънчев уикенд. Независимо дали ще е бърза в парка наблизо или ще заложите на преход по някоя екопътека в планината, ефектът ще е еднакво добър. Освен това, разходката си е и спортуване. Без да се насилвате, ще си доставите необходимата доза фитнес упражнения за деня само с една разходка за удоволствие.

4. ОРГАНИЗИРАЙТЕ СИ ПИКНИК

През пролетта няма нищо по-хубаво от пикник през уикенда с приятели на поляна в гората. Освен удоволствие и почивка, ще получите прекрасна възможност да се видите с любими хора на спокойствие и далеч от забързаното ежедневие през седмицата. На всичкото отгоре, за пикник не е нужно да се харчат кой знае колко пари и е еднакво подходящ за лица от всички възрасти. Затова - организирайте си пикник на поляна в гората!

5. НАПРАВЕТЕ СИ ГРИЛ-БУРГЕРИ

Пролетта дойде, слънцето напече, живакът в термометъра се покатери и замириса на... барбекю. След дългата зима с горещи мазни яхнии и гъсти супи най-накрая дойде времето за вкусна скара. Какво по-хубаво от сандвич с кебапче или кюфте на скара и печени на грил зеленчуци? Макар през зимата да си правим скара и на печката в кухнята, нищо не може да се сравни с услаждането на първата мръвка от първото барбекю на открито през сезона. И точно сега му е времето!

6. НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ЯРКАТА СВЕТЛИНА И СИНЬОТО НЕБЕ

Кой не обича да се припича под яркото и топло пролетно слънце?! След няколко месеца с оловно-сиво натежало небе и оскъдна светлина, първите ярки лъчи вдигат рязко тонуса и настроението. Насладете се на слънцето и дълбокото синьо небе. Излезте навън и просто събирайте и се зареждайте с ярки цветове и топлина. Както знаете, дори научно е доказано, че слънцето и светлината карат хората да се чувстват по-щастливи и по-добри като цяло. Затова, ако случайно имате лошо настроение днес или денят ви е тежък, намерете малко време, за да се препичате на слънце. Наистина помага!

7. СТАНЕТЕ ЗВЕЗДОБРОЙЦИ ПРЕЗ НОЩТА

Ако случайно не ви остане време да се насладите на пролетта през деня, направете го задължително през нощта. Идете в парка или просто излезте на двора или на балкона, когато се смрачава и наблюдавайте появата на звездите. През пролетта небето вече е ясно, няма облаци и може да "откривате" отново съзвездията. Това ще ви помогне да се отпуснете след тежкия ден. Ако сте си у дома, направете си билков чай и седнете с любимия човек навън под звездите. И просто поговорете на интересни и за двама ви, но неангажиращи теми.

Пролетта е прекрасен сезон, а това са само няколко идеи, с които да я започнете. Със сигурност всеки човек сам може да измисли още няколко пъти по толкова, за да се чувства добре. Всичко е въпрос на личен избор и добро настроение.

Камелия Александрова
Камелия Александрова Отговорен редактор
Новините днес