Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 цветя, които носят късмет

22 март 2022, 18:00 часа

Ако сте поканени да посетите някой нов съсед или просто искате да бъдете мили с домакина, може да му подарите едно от седемте цветя за късмет по-долу:

Цветя, които носят късмет

Бамбукът на щастието

Всъщност това растение не е свързано с бамбука, а принадлежи към семейство Драцена. Лесно се отглежда, не е капризно. Важното е колко бамбукови филизи отглеждате (или сте решили да подарите), тъй като има различна информация за количеството. Например 3 е на щастие и пари, 5 е на богатство, 6 е на късмет, 7 е на здраве, 8 е на просперитет и 10 е на удовлетворение. Най-мощният положителен ефект ще има  саксия с 21 бамбука - може да донесе успех във всички житейски сфери.

Какво е твоето цвете според зодията

Дървото на живота

Когато наш близък започва нов бизнес или навлиза в нов етап от своя живот - това цвете му се подарява, защото се вярва, че може да му повлияе положително. Дървото на живота се смята за щастливо растение, заради своите малки и заоблени листа. Според Фън Шуй то ще донесе положителна енергия в дома на всеки. Ако му дадете достатъчно количество светлина, цветето ще израсте здраво и силно.

Сансевиерия

На запад Сансевиерията се нарича още „езикът на свекървата“ заради формата на своите листа. Това растение също е едно от късметлийските, тъй като се грижи за здравето на собственика си, абсорбирайки всички токсини от въздуха. Важно е да не се полива прекалено много.

Пахирата

Известно още като дърво на парите, Пахирата реално идва от семейството на боабабът. Ще разпознаете растенията по преплетените стъбла, които завършват с корона от буйни зелени листа. Важно е растението да има поне 3 или за предпочитане 5 стъбла на брой, за да носи късмет.

Само 3 съставки и любимото ви цвете ще се върне към живота

Жасмин

Жасминът може да бъде отглеждан у дома, но е по-подходящо на открито. Цветето имат силно ухание, привличащо любов. Ароматът му се смята за афродизиак и привлекателен за противоположния пол. Добре е да се подари на необвързани, които търсят партньор.

Орхидея

Орхидеите ще ви донесат красота и много късмет в личен план. Вярва се, че тези цветя символизират и привличат любовта. В миналото са били давани на млади двойки, желаещи да имат голямо семейство. Някои поверия гласят, че орхидеите правят приятелствата по-силни.

Роза

Розите в саксии ще седят уютно в дома ви и ще привличат положителна енергия. Изпращат се с пожелания за любов, здраве и късмет. От значение е и цвета на розата. Бялото служи като подарък за пречистване на негативните мисли в дома, прасковеното - символ на приятелство и хармония в отношенията, лилавото - семейното щастие, розовото - щастлива къща и романтични преживявания, а червеното -  любовта.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес