Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6-те най-здравословни комбинации с яйца, които ускоряват загубата на тегло

16 септември 2024, 14:34 часа

Тази статия е много полезна за хора, които са любители на яйцата и техните изключителни ползи за организма. Ще научите не само най-вкусните комбинации от яйца със зеленчуци и зърнени храни, но и най-здравословните за поддържане на форма.

Още: Лекар: Три основни съвета за добро храносмилане

Яйца и авокадо

Това определено е една от най-вкусните и здравословни комбинации, които можете да имате на всяко хранене. Добрите мазнини в авокадото ускоряват метаболизма и осигуряват енергия. В допълнение към витамините, протеините и минералите, вие ще получите и по-малко калории. Според предпочитанията можете да добавите и малко лют червен пипер, който помага за отслабване.

Яйца и черен боб

Първото хранене за деня може да бъде много здравословно с яйца и сварен черен боб. Тази комбинация осигурява изобилие от протеини и разтворими фибри, което означава, че не само ще се чувствате сити, но и ще допринесете за по-здравословно тегло.

Яйца и киноа

Киноата несъмнено е една от най-здравословните храни в света. Това зърно има високо съдържание на фибри, уникален вкус и аромат, който добавя стойност към всяко хранене. Киноата също така има най-високото ниво на протеин от всяко друго зърно. Благодарение на киноата и яйцата ще се чувствате по-сити за по-дълго.

Яйца и овесени ядки

Овесът се усвоява бавно. Държи апетита под контрол и насърчава изгарянето на повече калории. В допълнение към купата овесени ядки можете да ядете и варени яйца, като по този начин си набавяте протеини, фибри и необходимите хранителни вещества.

Яйца и пипер

Пипера е от съществено значение за организма, защото е сред най-богатите източници на витамин С. Те имат двойно повече този витамин от портокалите. Ако ядете варени яйца, придружени с печен пипер, ще се почувствате енергични, но ще дадете своя принос за доброто телесно тегло.

Още: Какво се случва с тялото, когато ядете твърде много чесън

Яйца и спанак

Една чаша чай от спанак съдържа само 7 калории. Спанакът е много богат на желязо и необходим за мускулите. Спанакът ви държи сити за дълго време, а в комбинация с яйца предлага достъпна закуска за тези, които искат да отслабнат.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес