6 навика, които ни пречат да отслабнем

3018
6 навика, които ни пречат да отслабнем
Снимка: iStock

Диетите не са най-добрият начин за отслабване: многобройни проучвания потвърждават, че дори най-щадящите от тях все пак най-вероятно ще доведат до появата на „йо-йо ефект“, когато загубеното тегло се върне след известно време и дори носи със себе си няколко излишни килограма. Но ако вече сте избрали този метод за отслабване за себе си, струва си да проверите: имате ли навици, които могат да унищожат ефекта дори от най-строгата диета и да намалят всички усилия до нула?

Лош и малко сън

Отърви се от тези навици! Крадат енергията ти!

Изтощени ли сте, не искате нищо, постоянно тревожни и притеснени? Ясно разбирате, че енергийните резерви буквално са на нула. Със сигур...

Липсата на сън е враг на здравословния метаболизъм, от състоянието на който до голяма степен зависи не само фигурата, но и здравето. Мелатонинът е отговорен  за скоростта на метаболизма: ако в тялото липсва мелатонин, мозъкът приема това като знак за сериозна криза и за всеки случай, започва да съхранява енергия - никога не се знае, изведнъж гладни и ужасни времена. И да го убедиш, че всичко е наред и че можеш да се разделиш с резерви от мазнини е почти невъзможно.

Закуската

Закуската е най-важното хранене. След обилна, богата на протеини закуска, няма да имате нужда от закуски (основният враг на тези, които отслабват), а порциите за обяд и вечеря ще бъдат по-малки. Освен това не забравяйте, че именно храните, изядени преди обяд, тялото ни по-лесно се превръща в енергия, а не в мазнини.

Упражнения преди лягане

За вечерта е по-добре да оставите упражнения за йога или пилатес. Сутрин тялото е много по-готово да се раздели с мастните запаси и да ги преработи в енергия - но вечер ще му трябват много повече усилия за същия резултат.

10 неща, от които да се отървете през пролетта: подновяване на енергията

Пролетта е време на динамика, движение и промяна. Тези промени ще се случат не само около нас, но и отвътре, на емоционално и енергийно...

Пиенето на зелен чай

Ако сериозно се занимавате с отслабване, изключете зеления чай от диетата си - поне следобед. Заместете с чаша ментов чай: Чаят е идеален за всеки, който иска да отслабне.

Яденето пред компютър, четене на книга или гледане на телевизор

Разсейвайки се, докато ядем, четем, сърфираме в социалните мрежи или гледаме телевизионни сериали, ние следим сигналите за насищане по-зле - и ядем много повече, отколкото всъщност ни е необходимо. Разсейването действа зле, докато ядете - сами ще се изненадате колко малко наистина трябва да ядете, за да се наситите.

Сода, безалкохолни напитки и сокове

Пет метода за справяне с разрушителните навици

Всеки човек в даден етап от живота си се опитва да се отърве от лошите навици, но без успех защото не знае как. С тези 5 метода се надя...

Несъзнаваната консумация на сладки напитки е лош навик. Това е едно от нещата е да изключите от лезалкохолните напитки, ако искате да отслабнете. Жаждата утолете с малко вода, сладката сода само ще влоши положението. И ако искате нещо „вкусно“ - направете лимонада сами, това изобщо не е трудно. И като цяло пиенето на обикновена вода е важно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо гледането на телевизия в продължение на дълги часове е вредно за нас

Как се пише правилно: миньор, миниор или минйор

Виц на деня: Кварталното магазинче

Важни признаци, по които да изберем кафе на зърна

Инфаркт от радост: Мъж спечели близо 5 млн. долара в казино в Сингапур (ВИДЕО)

Защо не трябва да вземате важни решения, когато сте под стрес?

Какви скрити ползи ни носи пиенето на кафе без захар

Виц за добро утро: Голям семеен скандал

Стихотворение на деня, 28 юни, от Надежда Захариева

Кои напитки не трябва да се комбинират с кафе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com