Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 лайфхака да премахнете лошата миризма от краката дори в горещо време

02 юни 2024, 11:14 часа
Реклама

През лятото хората се сблъскват със сериозен проблем - краката им се потят много. Неприятната миризма се появява в рамките на няколко часа след напускане на дома и обърква другите. Ето защо това се случва в жегата и как да се отървете от вонящите крака.

Защо краката се потят и вонят през лятото?

Има много причини, поради които краката ви се потят, а самите чорапи и обувки започват да миришат неприятно. Това често се случва заради лоша хигиена на краката. Не е достатъчно просто да ги измиете под душа. Необходимо е да намажете кожата с крем и да разтриете петите с пемза.

Друга причина, поради която краката ви се потят, е необходимостта от спазване на дрес код. Не можете да носите чехли или сандали в офиса или на друго обществено място, тъй като това е неетично. Ето защо много хора трябва да носят затворени обувки с чорапи през лятото.

Но можете да се отървете от миризмата на краката.

Имате миришещи крака - ето как да забравите за проблема

1. Купете правилните обувки

За да се отървете от миризмата на пот от краката си, трябва да си купите обувки с добра вентилация. Важно е да има така наречената дишаща мрежа и да е от естествени материали.

2. Носете резервни обувки в офиса

Една от основните причини за изпотяване на краката е носенето на обувки в продължение на много часове. Дори ако имате напълно здрави крака, след осем до девет часа в офиса или на улицата те във всеки случай ще се изпотят и ще започнат да миришат неприятно. Решението на този проблем е просто.

Трябва да си купите чехли или други резервни обувки за работа.

Как да се отървете от неприятната миризма на краката? 

3. Грижете се правилно за обувките си

За да се отървете от неприятната миризма на краката, трябва да обърнете внимание на грижата за обувките. Първо, важно е да ги почиствате поне веднъж или два пъти седмично. Второ, след всяко завръщане у дома любимите ви обувки или маратонки трябва да се изсушат.

След като стелките изсъхнат, те могат да бъдат допълнително обработени с гореща ютия. Благодарение на гладенето ще се унищожите вредните микроорганизми, които се появяват вътре в обувките.

4. Купете допълнителен чифт обувки и ги редувайте.

За да улесните изсушаването на обувките си и да избегнете ситуации, в които краката ви се потят много, трябва да купите допълнителен чифт. Докато едните съхнат вкъщи, с другите ще излезете навън.

5. Мийте краката си често

Ако краката ви се потят и миришат, важно е да ги миете редовно. Не правете това само в началото или в края на деня. Изплаквайте ги с вода след всяка разходка. Препоръчително е да използвате бактерициден сапун, а не традиционния душ гел. Той ще убие вредните микроорганизми, които водят до появата на неприятна миризма.

6. Използвайте продукти за борба с миризмата на краката

За да се отървете по-ефективно от неприятната миризма на краката, можете да използвате продукти против миризма. Продават се в хипермаркети и аптеки под формата на спрейове.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес