Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 думи, които да изтриете от автобиографиите си

08 юни 2015, 11:24 часа

Въпреки че мениджърите на различните компании използват различни методи при назначаването на нови служители, автобиографията остава важна част процеса. И тъй като автобиографиите са толкова важни, хората продължават да използват старомодни думи, дори клишета в документите си.

Дори това да не звучи като голям проблем, ако отделите малко повече време на резюмето си, ще постигнете по-голям успех. Не забравяйте, че е работодателят ще търси това, което ви прави уникални, за да ви наеме. Сайтът „Бизнес Инсайдър“ публикува 6-те думи, които трябва да премахнете от резюмето си.

1. „Усвоена, използвана“

Всички ги използват в автобиографиите си, а тези думи с нищо не помагат. Не използвайте цветист език, който не означава нищо. Ако се стремите да изглеждате по-убедителни като използвате „усвоена“, е добре да знаете, че всъщност изобщо не е така.

2. „Подпомага“

Търсещите работа понякога стават скромни, когато трябва да включат своите постижения. Един от начините е като включат думата „подпомага“, което всъщност означава, че работата е свършена съвместно с някой. Доверявайте се повече на себе си.

3. „Отговорен за...“

Това са думи, които ще се намерят във всяка лоша длъжностна характеристика, затова трябва да се премахнат. „Предлага и изпълнява процедура за...“ е много по-добрият вариант.

Кои са останалите думи, които трябва да изтриете от автобиографията си, четете в expert.bg!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес