Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 амулета за семейно щастие и благополучие

16 юли 2023, 11:00 часа

Щастието ни може да бъде много крехко. Едно е да достигнеш това състояние, друго е да го задържиш. В това отношение амулетите са особено полезни. Много от тях са доста лесни за правене.

Музиката на вятъра

Първият амулет идва при нас от източната култура. Това е много силен талисман за дома, който внася хармония в пространството и помага на хората да живеят в разбирателство, доброта, любов. Той почиства къщата от отрицателна енергия, по-точно ускорява движението на положителните потоци, които сами „отстраняват“ лошото от дома.

Водни картини

Това е още един талисман-амулет за дома. Най-често се споменава от експерти в областта на фън шуй. Водата успокоява, дава любов, формира разбирателство между членовете на семейството. Изображението на водата може да бъде окачено на стената в спалнята или в кухнята. Ако поставите такива картини в кухнята, пробвайте да ги поставите далеч от печката, така че елементите на огъня и водата да не се неутрализират взаимно и да не предизвикват дисонанс.

Амулети, които ще ви помогнат при дълги пътувания

Подкова

Подковата е един от най-старите амулети. Никой не знае точно защо хората зя закачали на входната врата, но тя наистина работи. Подковата може да се закачи над вратата, директно на вратата, а също и до нея. Не трябва да я закачате пред вратата, тъй като щастието няма да дойде, а ще напусне дома.

Можете да окачите подкова с краищата нагоре, което ще символизира имот, пълен с щастие. Така ще получите най-силния талисман на богатство и късмет, така че той ще има защитни свойства само за семейния бюджет. Ако окачите подкова с краищата надолу, тя ще е най-силния амулет срещу всякакви проблеми. Най-важното е, че ще защити дома от зли духове, лоши хора, пожар. Освен това подкова, окачена с главата надолу, ще предотврати загубата на късмет като цяло.

Пелин

От древни времена пелинът се смята за най-мощният амулет срещу беди. Започва да се използва за защита на къщата от зло и негативна енергия много преди подковата и всичко останало. Понякога пелинът се смесва с коприва или чесън, поставя се в торбичка и след това се закача на входа на дома. Смята се, че колкото по-дълго торбичката виси, толкова повече мощност ще развие, осигурявайки все по-мощна защита, но това не е съвсем вярно.

Съвременните експерти в областта на езотеризма силно препоръчват да променяте пълнежа на торбичката поне веднъж годишно. Това трябва да е достатъчно. Този амулет е много силен. Това ще спаси семейството ви от всякакви проблеми, включително заболявания, здравословни проблеми, лошо настроение.

Фигурка на ангел

Това е добър амулет за дома. И не само за религиозни хора. Ангелът е символ на чистота. Той предпазва обитателите на къщата от появата на негативни емоции, страхове, омраза, негативизъм.

Фигурка на слон или костенурка

И отново се връщаме към темата за източните амулети. Тези фигури са най-мощните амулети за цялото семейство. Те помагат за подобряване на здравето, дават на хората самочувствие, умствена издръжливост и способност за преодоляване на различията.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес