Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 вида закуски, които водят до напълняване в областта на талията

01 юли 2024, 05:55 часа
Реклама

Изборът, който правите на закуска, може да повлияе на усилията ви за отслабване. Има някои храни, които могат да натрупат много калории и да допринесат за нежелано увеличаване на теглото, особено в областта на корема.

Още: 9 изненадващи храни, които трябва да се съхраняват в хладилник

По-долу ви представяме пет храни, които могат да провалят усилията ви за отслабване.

Кафето

Ненужните и нездравословни съставки в кафето ви карат да приемате повече празни калории, които могат да доведат до увеличаване на теглото, ако се консумират редовно. Въпреки това кафето може да бъде полезно за вашата сутрин, ако го пиете правилно. То не съдържа калории, пълно е с антиоксиданти и дори може да помогне за предотвратяване на диабет, депресия и регулиране на теглото.

Овес

Може би ще се изненадате да видите овес в този списък. Въпреки че овесените ядки са чудесен начин за получаване на фибри и са пълни с хранителни вещества, много хора консумират цяла купа, без да знаят колко порции всъщност има в тази купа. Тогава дори добавянето на плодове може да не ви помогне да постигнете целта си да отслабнете. Така можете да си набавите над 500 калории, които се усвояват за няколко часа и ви оставят отново гладни. Затова трябва да сте наясно с размера на порциите овесена каша и съставките, които добавяте към нея.

Бъркани яйца

Яйцата ви засищат, те са добър източник на протеини, имат ниско съдържание на калории и съдържат хранителни вещества като холин и витамин D, които не се срещат в много храни. Проблемът възниква, когато се пържат в масло и олио, защото по този начин добавяте стотици допълнителни калории. Не избягвайте напълно бърканите яйца, просто използвайте колкото се може по-малко масло в тигана.

Кроасан

Кроасаните са силно преработени и пълни с рафинирани въглехидрати, които се свързват с наддаването на тегло. Освен това те съдържат много добавени захари и имат малка или никаква хранителна стойност, което ги прави изключително нездравословен избор за закуска.

Зърнени храни за закуска

Още: Безопасно ли е да се консумира слузест спанак

Любимите ви зърнени закуски може да са виновни за напълняването около талията ви. Те са пълни с добавена захар и рафинирани въглехидрати. Това определено може да увеличи мазнините около талията ви, тъй като добавената захар е свързана с увеличаване на висцералната мастна тъкан. Затова следващия път, когато отидете до магазина, потърсете зърнени храни, които не съдържат добавена захар или изкуствени подсладители.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес