Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 случая, когато е по-добре да замълчите

26 юли 2022, 20:17 часа

1. Тишината ви помага да се концентрирате

Една от основните причини тишината да се е превърнала във важна част от ежедневието е способността да се съсредоточите, докато съвременният свят и различните му шумове навлизат в мозъка ви наведнъж. Способността да се фокусирате върху различни задачи често е придружена от малко фонов шум. Фокусът почти винаги се губи, когато звукът достигне около 80 децибела. Тиха среда или такава с малко фонов шум ще ви помогне да се концентрирате най-добре.

2. Тишина и творчество

Без съмнение творчеството е важна част от живота, а тишината е важна част от творческия процес. Някои проучвания показват колко важна е тишината за успеха на хората, докато преминават през творческия процес. Статия обяснява, че учени-визионери като Алберт Айнщайн и сър Исак Нютон са работили почти изключително сами през по-голямата част от живота си. Психоаналитикът Естер Бухолц вече обясни, че най-добрата творческа работа често се извършва в самота или след период на самота. Мозъчната атака предлага свой собствен набор от предимства, но някои от най-добрите творчески работи се случват, когато външният свят е затворен и вашият занаят получава целия фокус.

3. Осъзнаването се постига чрез мълчание

Много разсейващи фактори и шумове заливат нашия свят. Може никога да не откриете как можете да подобрите живота си, когато вниманието ви винаги се отвлича. Можете обаче да подобрите съзнанието си, като практикувате мълчание. Отделянето на време за саморазмисъл ще ви помогне да разберете дали животът ви работи така, както бихте искали. След като осъзнаете промените, които бихте искали да видите, ще можете съзнателно да подобрите моделите на живота си.

Няколко предимства на тишината: концентрация, креативност и осъзнатост.

Какво ще се случи, ако често пъти търсите ТИШИНА

4. Тишината ви осигурява усещане за спокойствие

Когато се борите със стреса и напрежението на живота, може да имате трудности да запазите спокойствие. Стресът е един от най-трудните аспекти на съвременния живот. Американският институт по стрес съобщава, че около 77 процента от хората в САЩ показват, че имат физически признаци на стрес в ежедневието си.

5. Мълчанието ви дава повече търпение

Постоянният шум от медиите и нашия ежедневен живот кара много от нас да пропускат предимствата на тишината. В днешния забързан свят почти всеки има къс фитил за разочарование. Да се ​​научим да се наслаждаваме на тишината култивира спокойствие и миролюбие. Когато практикувате редовно, нивата ви на толерантност към нетърпение вероятно също ще нараснат. Когато се научите да се наслаждавате на тихите моменти, ще имате повече търпение в ежедневните проблеми като задръствания и дълги опашки в магазина.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес