Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 правила за дрескод в офиса, с които трябва да се сбогувате

03 август 2023, 10:13 часа
Реклама

О, тази ужасна дума "дрескод". Веднага изглежда нещо скучно, сиво и закопчано, нали? А тук не е така. Нека да поговорим за правилата на офис дрес кода, които отдавна не работят.

1. Ярък цвят - никога

Обичайно е да се мисли, че сочните нюанси определено не са за офиса. И така, това мнение остана приблизително в миналия век. Днес производителите ни предлагат доста класически костюми в нюанси на фуксия, липа или, ако искате по-скромно, незабравки и лавандула. И се радваме! Без минуси в дрескода, но много плюсове за настроението и самочувствието.

2. Мини - забранено

Вероятно шефът няма да одобри ултрамини, но мини е съвсем друг въпрос. Това може да бъде не само пола, но и шорти, да речем, от еко кожа. Балансирайте комплекта с дискретно горнище, като риза с мъжка кройка или голямо сако. И добавете тънки чорапогащи към визията, за да не смущавате никого. Ще се окаже много ефектно и в същото време не прекалено.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

3. Прозрачност - за специални поводи

Дизайнерите дори не намекват, а директно ни казват, че през есента на 2023 г. не можете да си играете с прозрачността и полупрозрачността – вие давате модни намеци. И ако изглежда, че няма да успеете да го впишете в офисния стил, тогава сега ще ви убедим в обратното.

Полупрозрачна блуза ще изглежда страхотно в компанията на жилетка, която ще покаже само това, което е необходимо. Деликатната полупрозрачна рокля ще стане доста скромна, ако я стилизирате с дълго яке и груби обувки.

4. Акцент детайли - през уикенда

Работите ли в предприятие, където думата "дрескод" може лесно да се замени с думата "затвор"? В този случай аксесоарите ще дойдат на помощ. Никой няма да ви забрани да правите професионални подвизи с неонова чанта, може би дори с провокативни надписи. Е, обувки с елегантни токчета или просто толкова ярки, че вече заслепяват, ще бъдат това, което лекарят е предписал.

5 пролетни модни тенденции за април и май, с които ще сте оригинални

5. Чорапогащи - само бежови

Мрежест чорапогащник за офиса? Защо не. А също и многоцветни, с щампи, точки или сърца. Бизнес дрескодът на новото време позволява подобни волности и ви призоваваме да се поддадете на импулса. Честно казано, за да изглежда всичко това подходящо, е достатъчно да не провокирате в останалата част от визията. Тоест, кожен корсет с тях - не, но костюм от туид - защо не.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес