Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 популярни алкохолни напитки, които не трябва да пиете по време на диета

07 август 2024, 16:44 часа

Изследванията показват, че няма безопасна доза алкохол - в каквото и да е количество напитките, съдържащи алкохол, повишават риска от хронични заболявания, износват органите на тялото, провокират преждевременно стареене, а също водят до напълняване. Но ако все пак решите да изпиете чаша нещо силно на вечеря с приятели или в бар с колеги и сте на диета, трябва да изберете най-малко калоричния и най-лекия алкохол. Ще споделим кои напитки определено не са в този списък.

5 най-калорични алкохолни напитки

Бира

Идеята, че след пиене на бира мазнините в коремната област се увеличават, не е мит. Халба бира от 500 мл съдържа поне 300 калории, които се отлагат в ръцете, талията и бедрата. Освен това, когато се разгражда в стомаха, бирата се превръща в етилов алкохол, което забавя храносмилането - което означава, че калориите ще се изгарят по-бавно след всяка храна или напитка. Да не говорим, че бирата съдържа метанол и химични съединения, които оставят токсични следи в тялото и увреждат черния дроб.

Достъпна алтернатива в случая е безалкохолната бира. Напоследък тя стана популярна в цял свят - някои хора се отказват от алкохола, други просто не искат да изпитват махмурлук. Имайки предвид, че през лятото посягаме към халба студена напитка, безалкохолната бира ни дава желания вкус без калории и вреда за здравето.

Отслабване без диета: Храни и напитки, които ускоряват метаболизма

Пина колада

По-добре е да заснемете този коктейл за социалните мрежи и веднага да го изхвърлите в кошчето. Факт е, че една порция Пина Колада съдържа 400 калории - и това не са същите мазнини, протеини и въглехидрати, които се намират в, да речем, пилешки гърди със салата. Пина Колада съдържа кокосова сметана с високо съдържание на мазнини, сок от ананас с високо съдържание на захар и ром, който сам по себе си е много калоричен. Ако вечеряте с приятели, които не пият алкохол, или вие самият сте от тези хора, направете безалкохолна Пина Колада. Смесете кокосова вода и прясно изцеден сок от ананас за тропическа напитка без наддаване на тегло.

Дайкири

Дайкири се основава на ром, сладък сироп и различни аромати, в зависимост от вида на коктейла. Тези добавки са предварително смесени с плодове и имат високо съдържание на захар, което прави Daiquiri един от най-висококалоричните налични коктейли, с 300 калории на порция. След като изпиете коктейла, ще последва прилив на енергия. Но тъй като захарта се разгражда бързо, скоро ще почувствате глад и ще искате да пиете нещо повече сладко - което ще доведе до наддаване на тегло на следващата сутрин.

Ако искате да пиете Дайкири, направете го най-малко калорично - добавете обикновен захарен сироп и натурален сок от лайм. Ромът в напитката може да бъде заменен с тоник.

5 напитки за отслабване, които са по-ефективни от всяка диета

Лонг Айлънд Айс Тий

Националният американски коктейл е пряк път към наддаване на тегло и строга забрана за диабетици. Факт е, че леденият чай на Лонг Айлънд съдържа пет (!) вида най-калоричен алкохол: ром, водка, джин, текила и трипъл сек. Освен това „чаят“ е гарниран с кола и сладък сироп, което прави тази напитка цели 500 калории на порция. В допълнение, леденият чай от Лонг Айлънд се сервира с мазни храни: бургери, пържоли, кебапчета и пица.

За разлика от други коктейли, този не може да бъде нискокалоричен - дори да премахнете колата и сиропа, получаваме масивен удар на теглото под формата на пет алкохолни напитки. Така че най-добрият вариант е просто да не пиете този коктейл.

Еспресо мартини

Самият коктейл не прави много за вашата фигура - особено в сравнение с други напитки в нашата селекция - и съдържа само 200 калории на порция. Но в комбинацията между алкохол и кофеин има скрит проблем – първият е депресант, а вторият е стимулант. Когато те реагират помежду си, те се засилват – започва да се усеща умора, както и повишена раздразнителност. Този ефект ще ви накара да поръчате повече коктейли, защото продължаването на вечерта в това състояние не е много приятно. Така ще натрупате допълнително тегло след пиене. Алтернативен вариант е да помолите бармана да ви приготви коктейл без кофеин и захарен сироп.

източник: https://www.marieclaire.ru/food/5-populyarnykh-alkogolnykh-napitkov-kotorye-nelzya-pit-vo-vremya-diety/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес