Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 нетрадиционни тайни за красота на най-мързеливите

05 септември 2024, 18:19 часа

Често усложняваме живота си и забравяме, че в действителност грижата за себе си може да бъде много по-лесна.

Винаги искаме да чуем за ново сложно лекарство и по-скоро да го изпробваме в действие или да открием неизвестно досега „вълшебно хапче“, което ще реши всичките ни проблеми и ще удължи младостта ни. Понякога усложняваме живота си и забравяме, че в действителност грижата за себе си може да бъде много по-проста и не по-малко ефективна.

Заедно с дерматовенеролога Анна Карамова ви разказваме за петте тайни за красота на най-мързеливите.

Още: 4 правила, които трябва да спазват мъжете с бради

1. Усещане за нуждите на кожата ви

Обожавам многоетапната система на грижа и дори концепцията на моята козметика се основава на нея. Но си струва да кажа, че в рамките на всеки добре установен, универсален режим за грижа за кожата, можете да усетите какво особено липсва на кожата ви в момента. Интуицията винаги е била важен инструмент в живота на жената, а също и в рутинната грижа за красотата.

За всяка от нас е важно да може да се ръководи от своите чувства, потребности и усещания в живота и в грижата за себе си. Ако усещате, че кожата ви е стегната, лющи се и се нуждае от повече хидратация - преместете фокуса на рутинната си процедура към използването на продукти с овлажняващи съставки, като същото правило важи и за други нужди на кожата.

Бъдете наблюдателни, това е най-лесното правило, което можете да следвате, за да поддържате красотата и младостта си.

Още: Без бръчки: 8 начина да направите кожата на врата си стегната и сияйна

2. Ежедневно нежно почистване

Ежедневното, нежно и деликатно почистване с правилно pH е една от най-важните стъпки в грижата за кожата, която ни позволява да запазим епидермалната бариера и да не разваляме първоначално перфектната естествена защитна система с агресивно почистване. Запомнете едно просто и основно правило: запазена епидермална бариера = здрава кожа.

3. Коригирайте хранителните си навици

Все още не е доказано до каква степен определени храни влияят на кожата. Но остава фактът, че прекомерните количества сладки и брашнени храни не са полезни за кожата. Не препоръчвам драстично премахване на определени храни от диетата ви. Важно е да си създадете интуитивен хранителен режим, за да усетите тялото си и неговите нужди.

Още: Домашна козметика: Рецепти за свежест на лицето и тялото

Например един ден в седмицата може да имате разтоварващ ден, за да изчистите „запушените“ вкусови рецептори, да подобрите работата им и да получите ситост от прости храни. Колкото по-сити усещаме вкуса на обикновените храни, толкова по-малко ни привличат сладкишите, брашното и нездравословните храни, които размножават патогенната микрофлора в червата. Така че коригирането на диетата и превръщането ѝ в още по-чиста, без драстични ограничения, е най-доброто, което можете да направите.

4. Поддържане на правилна стойка

Стойката и изпънатите рамене оказват пряко влияние върху вътрешното ви състояние и външния вид. Факт е, че всички наши мускули са обединени от фасции във вериги от миофасциални линии. Следователно промените в една област се отразяват незабавно в друга. Чрез простото коригиране на стойката самите проблеми, които притесняват много момичета, стават по-малко забележими.

Например втората брадичка става по-слабо изразена, овалът на лицето придобива по-ясни черти, веждите и бръчките намаляват. Между другото, важно е да се замислите за любимите си джаджи: имате чувството, че гледате само телефона си, но това също е една от причините за бързото стареене на лицето.

5. Усмихвайте се

Най-простата и лесна тайна на красотата, която може да направи дори най-мързеливият човек - усмихвайте се. Съществува център за синхронизация на мускулите, настроенията и мислите. Казано по-просто, емоциите се предават на мозъка чрез кръвта и пряко влияят на душевното ни състояние. По този начин можем да влияем на тялото си чрез мозъка.

Тайната е проста: ако искате не само да бъдете, но и да се чувствате красиви, усмихвайте се. Една външна усмивка ще предизвика трансформация, която ще промени вътрешното ви състояние.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес