Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 необичайни употреби на водата за уста

15 март 2021, 15:30 часа

Някои от нас не могат да започнат деня си без вода за уста. Със сигурност не е само заради аромата, който тя дава, но и заради нейните антисептични и антибактериални свойства. Тези свойства, заедно с етеричните масла като ментол, евкалипт, метил салицилат и тимол, правят водата за уста изключително полезна и отвъд първоначалното ѝ приложение. Ето някои от необичайните ѝ употреби.

Реклама

1. Лечение на гъбички по ноктите

Ако пръстите на краката ви показват първите признаци на гъбична инфекция, вземете бутилка вода за уста. Направете разтвор от вода за уста и бял оцет в пропорции 1:1 и нанасяйте върху засегнатото място с памучен тампон два до три пъти на ден.

2. Премахва синки

Ако сте паднали или сте се ударили, незабавно втрийте вода за уста в областта. Така ще помогнете за предотвратяването на синини.

ЕТО КАКВО ДА НАПРАВИТЕ С РАЗВАЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО

3. Репелент против комари

Ако сте на почивка и сте забравили да донесете репеленти, не се притеснявайте! Водата за уста работи със същата ефикасност.

4. Дезинфектант за ръце

За да си направите сами, просто налейте вода за уста в бутилка с пулверизатор. Уверете се, че водата ви за уста е на алкохолна основа и без захар, за да не лепне.

5. Спешна алтернатива на дезодоранта

Ето още един полезен съвет, когато пътувате или случайно сте изчерпали дезодоранта. Нанесете малко вода за уста под мишниците си, като използвате парче плат или памучен тампон.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес