Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 модни трика, които ще ви помогнат визуално да удължите врата

22 декември 2022, 18:33 часа

Не на всеки му се е паднал късмета да се роди с „лебедова шия“, но всеки може, използвайки малки трикове, да се доближи до този идеал.

Дългата шия изглежда грациозна и привлекателна. Тя е наградена с ласкателни епитети, като "шия като на като лебед". Въпреки това не всеки е естествено благословен с такова богатство. За щастие, има много визуални техники, които помагат да направите тази част от тялото си по-красива, привлекателна и женствена. Ще споделим с вас най-простите и ефективни начини.

1. Дрехи с дълбоко деколте

Колкото по-дълбоко е деколтето на блуза, рокля или джъмпер, толкова по-дълга ще изглежда шията. Ако добавите още дълги вертикални линии в орнамента там, ще удвоите ефекта. Това правило работи и за фигурата като цяло: пълните момичета, както и тези с нисък ръст, се съветват да изоставят хоризонталната лента в полза на вертикалната. Много знаменитости използват тази техника, например актрисата Ева Лонгория, чиято височина е само 157 сантиметра.

Нещата които задължително трябва да имате в гардероба си през 2022 г

2. Разкопчана риза

Само защото имате строг дрескод в офиса си, който трябва да спазвате, не означава, че не можете да бъдете изобретателни. При липса на деколте, чифт разкопчани копчета на риза ще помогнат за удължаване на врата. Така визуално ще очертаете V-образен силует, който ще ви доближи до желания ефект.

3. Висока прическа

Изглежда, че разпуснатата коса е допълнителната помощ, която ще създаде ефекта на удължени линии. Но не, стилистите ни уверяват, че косата, опашката или кокът, издърпани нагоре, ще създадат ефект на повдигане и ще удължат визуално врата много по-добре.

7 остарели дрехи, с които е време да се сбогуваме

4. Дълги обеци

Мнозина подценяват силата на аксесоарите при създаването на правилните силуети. Вместо обемисти халки или миниатюрни топчета, изберете дълги, висящи обеци. Независимо дали ще бъдат колосчета, змии или просто висулки, те ще ви позволят да създадете допълнителен вертикал в портретната зона.

5. Бежов цвят

Пастелните нюанси в горната зона ще помогнат на дрехите да станат продължение на кожата ви. Докато контрастните и черни дрехи с късо деколте визуално ще подобрят тази характеристика и ще добавят неприятни емоции при гледане на отражението в огледалото.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес