Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 знака, че трябва да ядете повече, за да отслабнете

23 октомври 2024, 14:38 часа

Отслабването се свързва с лишаване от храна, ограничаване и ядене на безвкусни здравословни неща. Това всъщност не е точно така, защото здравословната храна може да бъде вкусна и освен това, за да изгори калории организмът, трябва да първо да ги приеме.

Още: Не пропускайте тези 4 неща следобед, ако наистина искате да отслабнете

Може би звучи безсмислено, но, за да отслабнете, трябва да се храните. Защото ако изведнъж намалите приема на храна, организмът ще пази запасите си и никога няма да изгори тези калории, защото знае, че те са му нужни и му дават енергия. Ето 4 признака, че се нуждаете от повече храна, за да отслабнете.

Пропускате хранене

Някои хора си мислят, че е добре да гладуват през деня и, ако хапнат само вечерта, ще отслабнат. Така най-много да напълнеете.

Страдате от главоболие и умора

Мозъкът се храни от глюкозата в кръвта, идваща от храната, които ядете. Ограничавайки приема на калории, мозъкът ви започва да гладува и затова се появява и главоболието. Няма как да имате енергия и да сте концентрирани, ако храненето ви не е редовно. Ако не сте яли с часове и сте гладни, но нарочно се въздържайте, е напълно нормално да станете по-раздразнителни.

Мислите за храна постоянно

Още: Само за 14 дни отслабване с вода и лимон: За кого не е подходящо

Напълно нормално е да си мислите само за храна, ако вече е следобед, а вие все още не сте обядвали. Това е и причината да не можете да се концентрирате. Това, обаче, изобщо не е полезно за вас, нито ще отслабнете, нито ще се чувствате добре. Затова нахранете се, за да може мозъкът ви да има енергия да си свършите работата.

Нередовен цикъл

Недояждането може да доведе до нередовен цикъл, което не е добре.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес