Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 прости съставки, с които ще подобрите усвояването на хранителни вещества от организма

20 юли 2024, 14:00 часа

Храносмилателната система на човека е наистина огромна във всеки смисъл на думата. Тя се състои от редица органи, чието взаимодействие е от съществено значение за здравето.

Още: Скритите полезни свойства на дивите бадеми

Всички тези органи се нуждаят от здравословна храна, за да функционират правилно. Консумирането на нездравословни храни може да попречи на нормалните процеси на храносмилателната система.

Храненето е от съществено значение за здравето на храносмилателната система

Клетките на тялото са организирани по такъв начин, че образуват тъкани. Последните образуват органите. Всички клетки се нуждаят от храна, без която умират или не функционират правилно.

Органът се нуждае и от антиоксиданти, които да неутрализират свободните радикали. Това са опасни молекули, които са много вредни за клетките. Ако свободните радикали атакуват клетките, тогава те не могат да произвеждат ензимите, които обхващат всеки аспект от биологичната дейност на организма. Това включва храносмилателния процес и метаболизма.

Лечение с ябълков сок, лимон, джинджифил и морска сол

Това естествено средство има за цел да прочисти храносмилателната система от токсини и да подобри усвояването на хранителните вещества на клетъчно ниво.

  • Ябълките са идеални за храносмилателната система, защото съдържат фибри, но и антиоксиданти, които прочистват храносмилателната система от токсини.
  • Лимонът е известен със способността си да подобрява храносмилането благодарение на витамин С.
  • Джинджифилът засилва кръвообращението и привежда в движение цялата храносмилателна система.
  • Морската сол подобрява храносмилането, насърчава хидратацията и премахва токсините.
  • За този лек ви е необходимо:

    • 125 мл. ябълков сок
    • 2 супени лъжици пресен лимонов сок
    • 1 чаена лъжичка натурален мед с джинджифил
    • 75 мл. вода

    Още: Ново изследване разкрива: Най-добрата напитка за вашите бъбреци

    Сложете водата в тенджера и я загрейте малко. След това изсипете в голяма чаша и добавете морската сол. Разбъркайте, докато солта се разтвори добре. Добавете сока от ябълка, лимон и джинджифил и разбъркайте отново. Този сок трябва да се пие 10 минути преди всяко хранене. Този лек няма странични ефекти, въпреки това не се препоръчва за бременни жени, а хората, които приемат определени лекарства, трябва да се консултират с лекар.

    Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес