Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 неща, с които да спечелите всеки на първа среща

27 юли 2024, 10:10 часа

Ако сте си поставили за цел да спечелите някого на първа среща, знайте, че хората подсъзнателно оценяват 3 качества, когато ви видят за първи път.

Вижте още: 8 истини за мъжете, които всяка жена трябва да знае: Първата ги обърква, а 7-мата им напомня защо не могат без тях

Най-накрая имате среща! Подгответе се и се въоръжете с красота и смелост, за вас е важно да блеснете. Без значение колко приложения използвате или колко внимателни сте, за да сте сигурни, че всичко е перфектно, срещите са стресиращи за всички. Да срещнеш някого и да започнеш връзка е предизвикателство и част от това предизвикателство се извършва от нашия мозък.

Ухажването се е променило повече през последните 10 години, отколкото през последните 10 000 години. Нашите предци са живели във ферма и е имало много уредени бракове, а днес ние се женим, за да не живеем сами – и го правим онлайн“, казва Хелън Фишър, биологичен антрополог и писател.

С това прозрение липсата на успех във връзките може да се дължи на първото впечатление, което някой има за вас.

Според Фишър това са 3-те качества, които хората подсъзнателно оценяват, когато те срещнат за първи път.

1. Вашите зъби

Зъбите ви говорят много за това на колко години сте и колко сте здрави“, казва Фишер.

Всъщност вашата „зъбна самоличност“ показва вашата възраст, пол, ниво на доходи и социален статус. По-конкретно, скърцането със зъби показва психологически черти, начин на живот и личност. Например, ако пушите, пиете твърде много кафе или имате много тревожност, разочарование или гняв в живота си. В момента, в който се усмихнете, човекът, с когото сте излезли, ще прецени как изглеждат зъбите ви.

Всъщност проучванията са установили, че хората с по-бели зъби се възприемат като надеждни, професионално и финансово успешни и привлекателни. Жълтите зъби и "ненормалните" празнини между зъбите влияят негативно на привлекателността. Ако не можете да намерите щастието в печелившата игра, може би е време да посетите зъболекар или да инвестирате в избелване на зъбите, за да накарате усмивката си наистина да блести.

2. Вашата граматика

Вашата граматика казва много за вашата среда и образование“, добавя Фишер.

Едно проучване установи, че 75% от мъжете и 88% от жените предпочитат някой да владее граматиката, отколкото да излъчва увереност ; друго проучване установи, че мъжете намаляват шансовете си за постигане на резултати с 14%, когато имат граматически грешки в профила си за запознанства.

За да увеличите шансовете си да направите добро първо впечатление, освежете своите правописни и граматически умения. И ако всичко друго се провали, използвайте проверка на правописа, преди да комуникирате.

3. Вашата увереност

Един антрополог обяснява това по следния начин: „Вашето самочувствие говори много за вашата емоционална стабилност .“

Освен това, когато не се чувстваме уверени, това е версията на себе си, която представяме на другите. Това прави очевидно за другите, че не се чувствате комфортно в собствената си кожа и потенциално нямате способността да останете автентични. И точно това търси един потенциален партньор. Имаме редица бързодействащи специални умения, които могат да ни помогнат, когато срещнем някого за първи път.

Вижте още: 4 сигурни начина, по които една жена може да изгради доверие с мъжа си

„Мозъкът е много добре устроен, за да се опита незабавно да прецени някого“, казва Фишър.

Например, когато не сте уверени, може да гризете ноктите си или да имате други повтарящи се навици, както и да избягвате контакт с очите, което ви кара да изглеждате тревожни и недоверчиви. Така че, работете върху изграждането на увереността си бавно. Вие не само променяте начина, по който се чувствате за себе си, но и как се представяте пред другите.

 

 

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес