Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 амулета, които предпазват от зли очи

29 юли 2024, 22:18 часа

Злото око се счита за едно от най-мощните въздействия. В същото време то често се хвърля случайно чрез комплимент на човек. Можете да кажете на човек колко е красив, като му пожелаете зло. В този случай съществува риск от хвърляне на злото око. За да не се случи това, винаги носете със себе си защитни амулети. Можете да ги купите в магазин или да ги направите сами.

Безопасна игла

От древни времена този предмет се смята за надежден амулет срещу злото око и проклятия. Нашите предци са вярвали, че металът абсорбира цялата негативна енергия. Затова е било обичайно нещата да се закрепват с такава игла - смята се, че помага срещу злото око, магии и други влияния на тъмните сили.

Важно е да наситете иглата с вашата енергия, така че да поеме цялата негативност върху себе си. Вземете карфицата в лявата си ръка и кажете: „Давам ти част от моята енергия. Пази ме от зли очи." След това прикрепете иглата към дрехите си, така че да не се вижда от другите. Ако се счупи или се изгуби, това означава, че си е свършила работата. Можете да подготвите нов амулет.

Амулет за късмет – кой талисман за коя зодия е предназначен

Червен конец на китката

Червените конци, донесени от Йерусалим, се считат за най-силни, но можете да направите този амулет сами у дома. Вземете червения конец и го сгънете точно седем пъти, отрежете необходимото парче. След това увийте целия конец около ръката си седем пъти, така че да не притиска ръката ви. Вземете края на нишката и си представете вашето любимо място на планетата – вашето място на силата, където се чувствате спокойни и добре. Представете си себе си на това място и какво бихте искали да правите там. Така червеният конец ще се насити с вашата енергия.

Носете червения конец около китката си, докато се скъса или развърже. Ако това се случи, тогава амулетът е изпълнил целта си - можете да създадете нов.

Тези 6 амулета носят щастие и отварят всички пътища

Монета

Монетата, подобно на карфицата, може да издържи на магическите ефекти на тъмните сили, тъй като е направена от издръжлив метал. Важно е да го заредите с вашата енергия, за да може да ви защити. На пълнолуние вземете някаква свещ и напишете името и датата си на раждане върху нея. Доближете монетата до свещта, така че върху нея да останат малко сажди - по този начин ще отдадете част от енергията си. Важно е да извършите ритуала внимателно - има риск да изгорите пръстите си, така че можете да използвате някакъв метален държач.

След това поставете монетата на специално място, за да бъде винаги с вас. Важно е да не я слагате в портфейла си, за да не го объркате с други монети. Когато саждите се изтрият, ритуалът може да се извърши отново.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес