Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

13 лоши места в къщата, където крадците винаги търсят ценности

18 октомври 2024, 21:00 часа

Когато става въпрос за защита на нашите вещи, ние често избираме най-очевидните места за съхранение на бижута, пари или важни документи. Тези най-„очевидни“ места обаче ще бъдат първите, които ще привлекат вниманието на професионалните крадци.

 

1. Под матрака

Още: Обраха столичен апартамент, докато собственичката е в него

Стар трик, който отдавна е навлязъл във фолклора, е криенето на пари или бижута под дюшека. Много хора смятат, че това е доста надеждно място, защото малко хора гледат там в ежедневието. Но това е едно от първите места, които крадците ще търсят.

 

2. В куфар

Куфарите са друго място, което хората използват като „сейфове“. Крадците много добре знаят това. Особено ако куфарът е на достъпно място, задължително ще проверят съдържанието му.

Още: Какво да правим, ако хванем някого да краде?

 

3. В килера в спалнята

Класическият гардероб в спалнята е друго място, което почти автоматично привлича вниманието на крадец. Дори и да скриете ценност в кашон сред дрехите си, шансът да бъде открит е много голям.

 

Още: Мъж открадна чанта с над 14 000 лв., върна само 1300 лв.

4. В преносим сейф

Купуването на малък сейф изглежда като добра идея, но само ако го закрепите здраво за пода или стената. В противен случай крадецът просто ще го вземе със себе си - и ще загубите не само съдържанието, но и самия сейф.

 

5. В чекмеджето на бюрото

Всички сме свикнали да поставяме важни документи, паспорти и сертификати в чекмеджетата на бюрото. Но това е друго очевидно място, където крадецът ще започне да търси.

 

6. В комплекта за първа помощ

На пръв поглед комплектът за първа помощ не е най-очевидното място за откриване на ценности. Но за тези, които търсят лекарства с рецепта или нещо, което може да се продаде бързо, това е една от първите цели.

 

7. Във фризера

Изглежда, че фризерът е едно от последните места, които крадецът ще погледне. Този трик обаче вече не е толкова нов, а професионалистите могат дори да проверят вашето замразено месо и зеленчуци.

 

8. На бара за напитки

Много хора смятат, че бар с алкохол е доста безопасно място за съкровища. Но измамниците, които търсят артикули за бързи пари, могат да потърсят и там.

 

9. Във вази

Хубава празна ваза на рафт изглежда идеална за съхранение на дребни ценности, но крадците вече са запознати с този трик.

 

10. В книгите на рафта

Крадците няма да прочетат вашата колекция от романи, но бързо ще прегледат няколко тома в търсене на нещо ценно.

 

11. В пералнята

Това може да изглежда неочаквано място, но крадците проверяват и там - особено ако машината е неподвижна.

 

12. В кухненски буркани

Професионалистите знаят за подобни трикове. Те могат да загубат няколко кутии в търсене на нещо ценно.

 

13. Зад картината на стената

Пари или важни документи често са скрити зад картини или в рамките. Крадците често проверяват зад рамките на картини, надявайки се да намерят нещо ценно там.

Крадците не са глупави и разбират добре къде обичаме да крием ценности. Ето защо е важно да изберете места за съхранение, които може да не дойдат веднага на ум за професионалист.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес