Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 непрактични интериорни решения

05 август 2024, 20:14 часа

Понякога изборът ни на мебели, облицовки и аксесоари в къщата се определя от естетически желания и необичайни дизайнерски решения. Но именно този „креативен“ подход може да противоречи на практическия и да провокира допълнителни неблагоприятни последици.

Кои интериорни елементи са най-трудни за грижа и защо не трябва да ги избирате? 

Дюшемe в кухнята

Това решение може да изглежда като отличен вариант за любителите на еко-материали, но не е така. Дървесината не е влагоустойчив материал. При готвене мазнината се утаява върху кухненските повърхности, температурата в помещението се повишава и това се отразява негативно на дървените повърхности. Ако все пак искате дървен под, ще трябва да подновявате покритието на всеки 1-2 години. Това решение е допустимо само ако кухнята е комбинирана с хола и покритието ще бъде внимателно наблюдавано.

11 най-безполезни неща, които държите вкъщи от години

Бял диван в хола

Белият цвят в интериора, особено в малък апартамент, изглежда универсално решение. Белите мебели обаче са напълно непрактични. По-добре е да изберете всеки друг нюанс, който е възможно най-светъл - например бежов.

Черни лъскави фасади

Когато трябва да покажете лукса на дълбоките нюанси, мнозина избират черно. Но абсолютно не е подходящ за кухненски повърхности, особено в гланцовата версия. Такава кухня ще трябва постоянно да се поддържа чиста. Освен това гланцът вече е излязъл от мода.

Стъклени мебели или санитарен фаянс

Много впечатляваща мебел, но също толкова капризна, колкото и лъскавите фасади. Стъклена маса в кухнята ще се превърне в източник на постоянни проблеми, особено ако в къщата има малки деца. За да изглеждат стъклените предмети като на снимка в списание, те се нуждаят от постоянна грижа.

Килим с дълъг косъм 

По едно време такива килими бяха много популярни за детските стаи, тъй като дългата купчина изглежда нежна и приятна. Но зад външната привлекателност се крие пълна непрактичност. Особено не трябва да използвате такива килими в стаи за деца в предучилищна възраст, в противен случай можете да намерите всичко в купчината, от храна до малки части от играчки.

14 безполезни неща в дома ви, които просто заемат място

Огледални плочки в кухнята

Огледалните плочки са много удобно решение за интериори в класически стил. Лесно се намира дори в масовите пазари, изглежда впечатляващо, но определено трябва да спрете да го използвате в кухнята. Като лъскавите фасади или стъклените маси, огледалните плочки винаги ще трябва да се поддържат в перфектно състояние.

Отворени рафтове за съхранение 

В някои случаи отворените рафтове са универсално решение за интериора. Но е важно да запомните, че ще трябва да наблюдавате съдържанието им.. Поради тази причина модерният интериор е насочен към затворено съхранение.

Отворена закачалка за дрехи

Тази опция може да изглежда като много практично решение, особено за тийнейджър - всички неща са видими, лесно е да се съберат тоалети. Но прахът ще се утаи върху дрехите и абсолютно не трябва да използвате тази мебел, ако в къщата има животни: утаяването на вълна и прах ще се увеличи значително.

Столове с тапицерия от плат в кухнята

Такива столове са необходими в някои стилови решения, за да покажат лукса и богатството на тапицерията. Но в този случай е необходимо да обърнете внимание на хората, които ще се хранят на тях в трапезарията, в противен случай, за да поддържате чистота, определено ще трябва да поръчате химическо чистене веднъж годишно.

Хлебопекарни и високоспециализирани домакински уреди

Някой ще каже, че постоянно използва машина за хляб и яде само домашен хляб, но натрупването на домакински уреди все още няма да изглежда естетически добре. По-добре е да използвате многофункционални кухненски уреди, като на всеки от тях присвоите собствено място за съхранение.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес