Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 храни, които ще стопят излишните мазнини

28 август 2021, 16:43 часа

Някои хора са в постоянна борба с килограмите. Въпреки всички опити, те не успяват да се оттърват от излишните мазнини. Храненето е най-важната част от този процес и трябва да бъде здравословно и правилно. Има храни, които спомагат за премахването на излишните килограми в коремната област. Нека разберем кои са те и как да консумираме тези суперхрани за най-добър ефект.

Авокадо

Така нашумялото и модерно в съвременните менюта авокадо в действителност спомага за свалянето на нежеланите килограми. То е богато на Омега-3 мастни киселини, а всички знаем, че те спомагат за по-бързото изгаряне на калориите. Може да го включвате в закуската, обяда и вечерята си – по ваш избор и предпочитание. Подходящо е за смутита, салати, супи и т.н.

Бадеми

Още едни източници на Омега-3 киселините. Ядките са изключително полезни и вкусни, и най-хубавото е, че можем да си ги позволим дори когато искаме да свалим килограми. А бадемите дори ще спомогнат този процес, стига да ги консумирате сурови и неосолени.

Кокосово масло

Ползите от кокосовото масло са много. Като богат източник на витамини А, Е, С и противовъзпалителните му свойства, то подпомага храносмилането, осигурява ни енергия и ни помага в борбата срещу килограмите.

Киви

Нискокалоричен плод, богат на витамини, минерали и фибри. Какво по-подходящо за здравословна плодова салата и правилно отслабване?

Яйца

Всички спортисти имат в менюто си яйца и то в големи количества. Те наблягат на тях, защото са богати на протеини и витамини, създават чувство за ситост и по-този начин редуцираме калорийния прием.

Риба

Освен, че е подходяща за всякакъв тип диета, рибата е и много полезна. Морските дарове съдържат омега-3 мастни киселини и голямо количество протеини. При редовната консумация на рибни продукти ще ускорите метаболизма си и същеременно ще топите мазнини.

Гъби

Въпреки че не се преработват бързо от организма ни, гъбите са източник на витамин D, а той е помощник в борбата с абдоминалното затлъстяване.

Здравословните храни, които помагат да качим килограми

Извара

Още един продукт, който присъства в голяма част от хранителните режими. Натуралната извара е богата на протеини и също създава усещане за ситост и ни снабдява с енергия. Тя е много подходяща при спазването на диети.

Боб

Богат на фибри и протеини и със засищащ ефект – бобът е поредният, подходящ за сваляне на килограми, хранителен продукт.

Зелен чай

Всички сме чували как зеленият чай е една от най-ефективните напитки при нежеланите килограми. И това е истината. Той е богат на антиоксиданти и спомага за ускоряването на метаболизма и изгарянето на излишните мазнини и калории.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес