Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът отказа да пусне от ареста Костин, обвинен в убийството на петгодишния Никита

06 август 2015, 14:03 часа • 4692 прочитания

За пореден път съдът отказа да пусне от ареста Герман Костин, обвинен, че е убил петгодишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар.

Втори пореден състав на Софийския апелативен съд (СГС) реши, че към момента руснакът няма да бъде освободен, информира bTV. Тялото на Никита Леонтиев беше намерено на 21 март близо до Пасарел, а тялото на майката на момчето беше открито край Приморско.

Основно доказателство срещу Костин е неговата ДНК по кърпата, в която е било увито тялото на Никита Леонтиев. По GSM клетки и записи от камери руснакът е бил засечен в района, както и в Приморско, където бе убита майката на детето.

По време на много от разпитите Костин е твърдял, че не си спомня определени обстоятелства, защото е бил пиян. Той има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

В съдебната зала излязоха смущаващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който можел да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.

Защитата обаче твърди, че Костин не е бил в България в момента на убийствата, а по кърпата има ДНК от още двама неизвестни към момента човека.

Момчето е било видяно живо последно на 8-9 февруари заедно с майка си в "Пирогов", където ходело на рехабилитация. Около тези дни двамата са засечени и на бензиностанция.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес