Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът остави в ареста съсобственика на млекопреработвателно предприятие "Елена"

14 юни 2018, 15:01 часа • 2686 прочитания

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от първата съдебна инстанция на съсобственика на млекопреработвателно предприятие "Елена" Стефан Василев. Той бе обвинен от Специализираната прокуратура като ръководител на организирана престъпна група, извършила данъчни измами за около 900 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Апелативните съдии потвърдиха наличието на обосновано предположение, че бизнесменът е ръководил организирана престъпна група за данъчни престъпления, както и, че ако мярката му бъде изменена в по-лека, има опасност той да повлияе на свидетели, чиито разпити по досъдебното производство предстоят.

От своя страна, Специализираният наказателен съд наложи поисканите от Специализираната прокуратура запори на банкови сметки и движими вещи, както и възбрана на недвижимите имоти на обвинения бизнесмен, с цел да се обезпечи евентуалната им конфискация, предвидена като наказание за извършени данъчни престъпления.

Близо 1 млн. лв. данъци е скрил само за 4 месеца бизнесменът, съобщиха по-рано от МВР. Василев бе арестуван при акция на ГДБОП и специализираната прокуратура миналата седмица. Според разследващите той е участвал в организирана престъпна група. През последните две години производителят е реализирал оборот от близо 50 млн. лв., твърдят разследващите. Едновременно с това е платил едва 47 хил. лв. данък върху печалбите си.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес