Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шофьорът, катастрофирал на бул. Тодор Александров: С глоби за 1750 лв. и 18 криминални регистрации

02 август 2024, 12:34 часа • 956 прочитания

Шофьорът, катастрофирал на бул. Тодор Александров в София на 1 август, е с 18 криминални регистрации, сред които за кражба на автомобили, както и 10 наказателни постановления за нарушения на пътя. Натрупаните глоби на 42-годишния мъж са в размер на общо 1750 лв., а последното му пътно нарушение е регистрирано през 2021 г. Това съобщава bTV, като се позовава на собствена информация.

Тестът за алкохол на шофьора е отрицателен, а според NOVA резултатите от теста за наркотици са положителни. БНТ съобщава, че пробата е отчела, че шофьорът е употребил кокаин.

Още: Тежка катастрофа на АМ "Тракия" в посока София, има жертва (СНИМКА)

Катастрофата

Припомняме, че при катастрофата пострадаха две деца и трима възрастни. Инцидентът стана в четвъртък, 1 август, около 18 ч. В колата са били две деца – момчета на 10 и 12 години. Те са откарани в шокова зала в "Пирогов". Не са пострадали сериозно, но остават за наблюдение в болницата. Тежко ранен е 26-годишен пешеходец, ударен от колата. Откаран е също в "Пирогов" в травматичен шок, а по-късно от лечебното заведение съобщиха, че е в стабилно състояние.

Според очевидци колата е карала с много висока скорост, шофьорът е изгубил контрол, минал е през колелото на трамваите в района и е спрял в храсти пред сградата на хотел.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес