Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефовете на ДАИ-Плевен остават в ареста

27 октомври 2014, 14:25 часа • 10558 прочитания

Окръжният съд в Плевен остави в ареста ръководството на Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" (РДАА). То беше арестувано миналата седмица при акция на ДАНС и Софийската градска прокуратура (СГП).

В ареста остават Николай Николов - директор на РДАА и заместникът му Георги Мъцин. Същата мярка - "задържане под стража", е взета и срещу Илко Илиев - собственик на транспортна фирма.

Искането за продължаване на мярката за неотклонение е внесено в съда от прокурор от СГП. Това съобщиха от пресцентъра на съда, информира БТА.

В искането си прокурорът от СГП твърди, че събраните до настоящия момент доказателства дават възможност да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили вменените им престъпления, а освен това съществува и реална опасност всеки от тях да се укрие или извърши престъпление.

Съгласно разпоредбите мярката „задържане под стража” се взема при наличието на две предпоставки, които трябва да са налице кумулативно - обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода или друго, по-тежко наказание, както и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес