Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САС не уважи искането на Герман Костин за по-лека мярка

14 януари 2016, 16:26 часа • 2742 прочитания

Софийски апелативен съд (САС) не уважи искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека, съобщиха от съда.

Съдът изслуша медицинска експертиза за здравословното състояние на подсъдимия, която не откри наличие на заболявания, непозволяващи пребиваването му в условията на арест.

В искането за изменение на мярката защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи.

Герман Костин е обвинен в убийството на Никита Плотников. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март миналата година край село Пасарел. 16 дни по-рано в района на Приморско бяха открити останките от трупа на майка му Анна Леонтиева. Телефонът на руския гражданин бил засечен край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита били убити. Автомобилът му също бил заснет в този маршрут от камера на Агенция „Пътна инфраструктура".

По време на много от разпитите Костин е твърдял, че не си спомня определени обстоятелства, защото е бил пиян. Той има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

В съдебната зала излязоха смущаващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който можел да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес