Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При засичане от полицаи: Версия - те са стреляли по младежи в Плевен, има ранен

07 юни 2024, 07:39 часа • 4138 прочитания

Полицай е стрелял по автомобил с младежи в Плевен. Това разказа Юрий Илиев, шофьор и свидетел на инцидента в Плевен.

За какво става въпрос?

Инцидентът е от миналата нощ. Заради случилото се е простреляно момче, което е откарано в болница и оперирано по спешност. Илиев разказа, че полицаят не се е легитимирал, нито е казвал, че е служител на реда. 

Как започва всичко?

"Всичко започна като навлизахме в град Плевен и застигаме бял "Ситроен" С4, който още там си личеше, че не се движи адекватно по пътя. Застъпваше маркировки, криволичеше. При влизане в града той се движеше бавно, при което се опитвах да го заобиколя и то не е един път, но той подаваше газ и не ми позволяваше да го изпреварвам. Примирих се и продължих да карам след него. Престроих се в лява лента на кръстовище, при което той ме засича, след което подавам звуков сигнал и заставам до него. Той сваля прозореца и пита: "Някакъв проблем ли има момчета?" Аз казвам, че ме засича", разказа Илиев. ОЩЕ: Няма опасност за живота на простреляното дете в Арбанаси

Стрелбата

Той добави, че шофьорът на автомобила го накарал да отбие при банкета, за да се разберат: "Те бяха едри, здрави мъже, видимо щяха да надделеят, ако имаше някаква саморазправа". 

"След като отбих, момчетата в колата казаха, че са здрави мъже и да тръгвам, при което аз потеглих и непосредствено след моето потегляне, се чу изтрел и момчето, което се возеше отзад на задната седалка изкрещя да карам към болницата. След като дойдохме тук вече разбрахме, че е ранен", добави още Илиев. 

Позицията на полицията

От полицията са потвърдили пред БНТ за подобен инцидента. Стана ясно, че тече дисциплинарна проверка и стрелялият служител на реда може да бъде освободен от работа. ОЩЕ: Заради етнически обиди: Хвърляха маси, столове и чаши в Кубрат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес