Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията е проверявала 39 пъти дали синът на пернишкия прокурор си е вкъщи

02 ноември 2022, 17:41 часа • 4323 прочитания

МВР е проверило 39 пъти Васил Михайлов, обвинен за няколко престъпления в Перник. Това се посочва в позиция на ведомството, съобщи БТА.

Припомняме, че вчера в ефира на bTV той се похвали, че многократно е нарушавал мярката си "домашен арест", като дори ходил на дискотека, а в това време никой не го е проверявал. По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който е баща на Васил Михайлов. В специално изявление обвинител №1 призовава прокурора да поеме морална отговорност за действията на сина си.

Освен това, прокуратурата обяви, че ще иска от съда връщането на Михайлов в ареста. Той беше пуснат в края на миналия месец от градския съд в София под домашен арест, но с поставена проследяваща гривна. Проверка установи, че Михайлов е нарушил режима си.

От МВР съобщават още, че при физическите проверки не са констатирани нарушения, уточняват от полицията в Перник. От главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в полицията в Перник са изпратени две уведомления за пропуск в комуникацията. Първото е получено на 31 октомври и касае пропуск за периода 28-30 октомври, а второто е получено днес. Подател е съответното звено в Благоевград и касае периода 28-31 октомври, посочват от МВР.

От момента на привеждането на младежа от следствения арест на адреса, на който ще изтърпи наложената му мярка за неотклонение „Домашен арест“, е създадена необходимата организация с оглед контрол на ненарушаването ѝ, посочват от МВР.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес