Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поискаха оставката на прокурор заради Росен Животното

24 август 2015, 15:19 часа
Реклама

Ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура (АСП) Даниела Попова поиска оставката на Светлозар Костов, който отложи влизането в затвора на член от групата на Златко Баретата, предаде на БГНЕС. Костов е ръководител на Специализираната прокуратура.

Докладът с искането на оставката е изпратен до главния прокурор и искането на АСП е внесено във Висшия съдебен съвет. Поводът за искането за отстраняване на Костов е негово постановление от 17 юли 2015 г., с което той е отложил изпълнение на наказанието "лишаване от свобода" на осъдения Росен Петров, по прякор Животното. Присъдата на Петров е ефективна и следва да се изтърпи при общ режим.

От прокуратурата днес информират, че извършена проверка в прокуратурата по искане на Даниела Попова е установила допуснати сериозни нарушения от страна на Светлозар Костов по отношение на изпълнение на наказанието на Росен Петров.

На 17 февруари тази година Росен Петров беше осъден от Специализирания наказателен съд за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение на територията на София, ръководена от Златомир Иванов. Наложено му е наказание "лишаване от свобода" за срок от три години и три месеца ефективно. Общото наказание, което трябва да изтърпи Росен Петров, е 5 години и 3 месеца. Въпреки това наказание Росен Петров не е бил задържан за изпълнението му и е бил на свобода.

На 6 август той е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлу в зоналния клуб на БФС на Националния стадион "Васил Левски", а на 12 август е установено, че почива на българското Черноморие.

С постановление от 17 юли административният ръководител на Специализираната прокуратура - прокурор Светлозар Костов, е отложил изпълнението на наказанието на Петров. С постановление от 12 август на Даниела Попова, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура, постановлението на прокурор Костов е отменено и е разпоредено задържането на Петров.

Росен Петров е задържан от органите на полицията в Несебър и на 13 август е приведен в затвора София за изпълнение на наказанието му.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес