Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиян и без книжка: Непълнолетен автокрадец направи две катастрофи край Годеч

08 април 2024, 13:21 часа
Реклама

Непълнолетен автокрадец успял да открадне два автомобила и катастрофирал с тях край Годеч. На всичкото отгоре бил пиян и нямал книжка, става ясно от бюлетина на МВР. 

Катастрофа №1

Всичко започнало в събота със сигнал за пътен инцидент на отбивката над село Манастирище. Изпратените на място полицейски служители установили, че лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от непълнолетен и неправоспособен, е самокатастрофирал в мантинелата.

Колата се оказала крадена, а младежът пиян

Служителите на реда извършили справка, от която станало ясно, че колата е собственост на жителка на Годеч и е предмет на противозаконно отнемане от служебния паркинг на ресторант на второкласния път.

17-годишният водач от врачанското село Лиляче бил тестван с дрегер, отчел 0.60 промила алкохол. ОЩЕ: Гонка с полицията: Пиян водач не успя да избяга с колата и слезе да тича в Бургас

Катастрофа № 2

Междувременно в РУ-Годеч бил получен сигнал и от втори собственик за липсата на автомобила му „Нисан“, паркиран пред адреса с ключове на таблото. Полицейските служители бързо открили колата изоставена на пътя за Монтана със следи от удар в предната част. При извършен обход на района униформените установени откъсната от пантите метална врата на имот в село Шума, а около нея има следи от гуми и множество пластмасови частици.

Според събраните до момента данни извършителят и на двете престъпление е един и същ.

В ареста и с обвинение

Извършителят е задържан в ареста за срок до 72 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата непълнолетният криминално проявеният и осъждан непълнолетен е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „надзор на член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“. ОЩЕ: Пиян, в насрещното и с краден автомобил: Арестуваха мъж в Пернишко

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес