Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Открит е труп в района на нос Калиакра

11 септември 2014, 19:15 часа
Реклама

Труп на мъж е намерен в морето в района на нос Калиакра. Това каза за Агенция "Фокус" кметът на Каварна Цонко Цонев.

"Оказа се, че трупът в морето е на мъж, който има на ръката си от гривните "all inclusive". Най-вероятно е турист, може би от Златни Пясъци или Албена, там където се предлага такъв тип услуга", обясни градоначалникът.

Тялото е намерено в следобедните часове. "Беше забелязано по-рано от "Гранична полиция", но не можаха да го извадят веднага. Преди два часа успяха да го направят, като все още не е установена самоличността му. Предстои да се проучи в кои курорти има изчезнал турист", каза още Цонев.

Намерени са две млади сирийски момчета на около 20-годишна възраст. Това са последните двама, които са намерени и са в РПУ, обясни още кметът на Каварна.

Той добави: "Едното момче е казало, че бомба е унищожила къщата им и от цялото семейство единствено то е оцеляло и е тръгнало към Европа. Явно това е лична трагедия".

Другите бежанци, които са влезли, са между 6 и 10 души и не са открити.

По-рано днес стана ясно, че около 12.00 часа до село Свети Никола, местност Еникьой са излезли 19 бежанци - 2 деца, една жена и 16 мъже. Информацията съобщи кметът на каварненското село Свети Никола Иван Стоянов.

„След като са установени от служители на РПУ-Каварна, в момента бежанците се превозват с автобус към Гранична полиция-Каварна”, обясни Стоянов.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес