Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко хиляди лева глоба може да има за туроператора, изоставил деца в Испания

14 юли 2015, 07:36 часа • 7336 прочитания

Туроператорът "Гъливер травел" може да бъде глобен с до 10 000 лв. Това е санкцията, която се предвижда за нелоялна практика според Закона за защита на потребителите. Дали това ще стане факт, ще се види, след като проверките, започнати от Комисията за защита на потребителите и от Министерството на туризма, приключат, коментира в. "Сега".

Заради куп неуредици миналата седмица "Гъливер травел" изостави в испански хотел група от 31 ученици заедно с техните учители. Срещу туроператора има 30 сигнала за две години, но досега няма нито една санкция. От "Гъливер" обжалват няколко наложени им глоби в съда, но окончателно решение по тях няма.

През почивните дни в КЗП пристигнаха всички документи за плащанията на нощувките по ученическото пътуване, които се проверяват. От комисията увериха, че са осигурени средства за горивото за целия път до България. Учениците пристигат днес.

От КЗП допълват, че проверката на този случай ще продължи и след неговото приключване. Наред с това в момента се прави и цялостна проверка на "Гъливер травел". За констатираните нарушения ще бъдат съставени актове и наложени съответните санкции. Отделна проверка на дейността на компанията прави и туристическото министерство.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес