Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На една пейка в полицията с мъжа, който едва не ме уби: Разказ на жената, блъсната от кола, пълна с мигранти

18 септември 2024, 08:46 часа • 1037 прочитания

Седях 16 часа на един стол в полицията с травмите, които получих при катастрофата. Три часа до мен седя и човекът, който едва не ме убил - шофьорът на колата с мигрантите. Това разказа в ефира на Нова телевизия Антоанета Борисова. Припомняме, че колата й беше ударена на Ботевградско шосе от кола, пълна с мигранти. 

ОЩЕ: Отново гонка с мигранти: Тежка катастрофа в София, има ранени

"Чух сирени, почти спряхме и изведнъж усетих удар. Загубих памет и не помня нищо. Когато се събудих, бях в колата със счупени стъкла и една полицайка стоеше до мен и ме питаше дали съм добре. Това е един кошмар, от който не мога да се отърся. Откараха ме в болница. Направиха ми скенер, рентген, взеха ми кръв за изследвания и ми предложиха да остана в болницата, но аз предпочетох да се прибера вкъщи", разказа пострадалата.

Малко преди да напусне лечебното заведение обаче при нея идват двама полицаи, които и казват, че трябва да й направят проба за алкохол и наркотици. "Съгласих се веднага, но от пробата за наркотици излезе, че съм взела опиат. Казах, че съм пила хапче за главоболие и предложих да се направи кръвна проба", обясни тя.

ОЩЕ: След катастрофата с мигранти в София: Две жени са в болница

Малко по-късно се оказа, че Антоанета Борисова е задържана за 24 часа в Пето РУ. "В полицията ме настаниха при мигрантите и при човека, който ме блъсна и за малко да ме убие", разказва тя.

"Вечерта я прекарах на стол в полицията като престъпник. Нямах право да ставам. Дадоха ми един кроасан, а близките ми донесоха дрехи и храна. Седях в един коридор, болките се усилиха много и днес трябва да се върна в Окръжна болница", посочи тя.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес