Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж се бори за живота си, след като плоча от болница падна на главата му

03 октомври 2018, 09:30 часа • 3944 прочитания

Мъж е в тежко състояние, след като парче от фасада на поликлиника в Казанлък се откърти. Вследствие на травмите той е с комоцио и счупен крак.

Пострадалият е бил на очен преглед, но за да не чака в сградата излязъл отвън, за да изпуши една цигара, разказва дъщеря му пред bTV. Инцидентът е станал малко преди обяд на 2 октомври.

По думите на дъщерята първата болница, в която е бил закаран пострадалият, го е върнала, тъй като в лечебното заведение не е имало невролог. 

Дъщерята на пострадалия - Христо Боюклиев, каза пред Нова телевизия, че баща ѝ е зле и физически, и психически. Тя се закани да търси до последно правата на баща си.

Д-р Снежа Александрова, работеща в болницата, изрази опасение, че всеки би могъл да пострада и следва да има процедури за регулярна проверка на всички обществени сгради.

Предстои обследване на сградата, за да се провери риска дали може да падне още едно парче.

Поликлиниката в Казанлък е строена през 70-те години на минали век. Около 40 години ремонт на сградата не е правен. Стопанин на постройката е търговско дружество със 100% процента общински капитал. По закон това дружество като юридическо лице отговаря за стопанисването и поддръжката на сградата.

"Ние имаме ангажимент да стопанисваме и ремонтираме сградата, доколкото ни стигат силите", каза управителят на дружеството Петър Лучев. Той уточни, че при обследвания на сградата досега никой не е предупредил за опасност от падане на мазилка.

Лучев каза още, че предстои саниране на сградата по програмата за енергийна ефективност.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес