Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майката на Митко от Цалапица: Чакахме това задържане от 4 месеца

29 ноември 2023, 20:20 часа • 900 прочитания

Заподозреният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица е задържан тази сутрин в Дания. Приятели на издирвания Рангел Бизюрев са помогнали в четиримесечното му укриването в няколко държави, съобщиха от полицията и прокуратурата.

Още: Заради процесуални нарушения: Съдът върна делото за убийството в Цалапица (СНИМКИ)

„Аз самата бях в шок от всичко случващо се. Това го чакаме четири месеца“, каза майката на убития Димитър - Атанаска Бакалова пред БТВ. Тя се надява се показанията му да променят делото и да дадат повече яснота за случилото се във фаталната вечер. „Делото за укривателство да бъде прекратено, въз основа на неговите показания може тези, които се водят укриватели да станат съучастници в убийство“, казва Атанаска Бакалова.

Бабата на задържания иска той да каже истината

Бабата на Рангел Бизюрев заяви, че ще го посъветва да каже истината пред разследващите. „Той знае какво го чака, много искам да го видя, много ни е тежко. Дядото не издържа, ще го посъветвате и да каже истината - разибра се, дали той е виновен, дали другите, нека се знае истината“, каза Димитрия Бизюрева.

Рангел Бизюрев е арестуван тази сутрин в Дания, където е започнал работа във фирма за почистване на стъкла, съобщиха от полицията. Използвал е фалшиви документи, уточниха от прокуратурата. „Този човек положи много усилия, за да се укрие и тези усилия в интерес на истината водиха до това, че трябваше да го следваме от една държава в друга“, заяви Стефан Джолев, началник сектор в Главна дирекция „Национална полиция“.

Още: Цалапица пак на протест пред съда, започва делото срещу близнаците

„Изчакваме да чуем и неговото становище, може да даде обяснение, може да откаже, какво ще каже - ще се съпостави с останалите доказателства по делото“, обясни Ваня Шопова, окръжен прокурор на Пловдив.

В петък в съда започва отново делото срещу близнаците от Цалапица - то беше върнато заради разминавания в показанията им. На този етап те са с обвинение за укриване на тялото на жертвата, а основен заподозрян е задържаният. Кога той ще бъде докаран и разпитан в България - не е ясно.

Още: Майката на убития Митко иска уволнените полицейски шефове да бъдат подведени и под отговорност

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес