Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Куфарът, в който бе намерен труп на дете, е бил купен в Русия

24 март 2015, 15:40 часа • 15456 прочитания

Куфарът, в който преди дни бе намерен труп на 5-годишно дете край Пасарел, е бил купен в магазин в Русия. Това съобщават от официалното представителство на марката за БНР. 

Светломир Пандазиев - търговски директор на марката за страната ни, обясни, че конкретният куфар, в който е намерено тялото, е изнесен през февруари 2014-а година от Белгия за Русия. По-рано тази сутрин бе съобщено, че куфарът е собственост на жена с руско име, която обаче никога не е стъпвала у нас. 

Все още няма яснота за самоличността на 5-годишното момченце, високо около 112 сантиметра с кестенява коса и кафяви очи.

От МВР още веднъж призовават хората, ако имат информация за изчезнало дете, отговарящо на описанието, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на полицията. Анонимността им е гарантирана.

Близки до разследването обясниха пред „Хоризонт“, че сред сигналите има и такива на хора, които наистина искат да помогнат, но до момента нито един сигнал не е довел до конкретна насока за разследването.

По случая се работи както у нас, така и зад граница. СДВР проверява всички възможни версии по случая. Сред водещите е, че убиецът е близък роднина на детето. Установено е, че куфарът се е заплел близо до брега на езерото, след като е започнало изпускане на водите от басейна заради снеготопенето. Криминалистите не изключват убийството да е извършено далеч от мястото, където е открито тялото.

 

 

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес