Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изглежда ясно името на шофьора, убил Милен Цветков

20 април 2020, 12:30 часа • 12397 прочитания

Кристиан Асенов Николов е 22-годишният шофьор, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, съобщава НОВА ТВ. По непотвърдена информация младият мъж е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. Самата тя отказа да коментира случилото се с думите „Нищо не мога да потвърдя”.

Разследването на инцидента се води в Софийската градска прокуратура, като по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев то ще бъде взето на специален отчет от Апелативна и Върховната прокуратури. Предстои дежурен прокурор да разпореди удължаване на задържането на Николов от 24 часа на 72 часа. Очаква се утре или в сряда Софийски градски съд да поиска и постоянен арест за 22-годишния столичанин. Прокуратурата ще разпореди да бъдат проверени и произходът на средствата, с които е закупен автомобилът на семейството, като обект на инспекцията ще са и родителите на водача, предизвикал катастрофата.

От около година и половина в ареста е и бизнесменът Миню Стайков, за който се водят 2 разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев. Впоследствие стана ясно, че Стайков е съдружник на майката на Кристиян Николов - Десислава Николова (Десислава Пешева по моминско име).

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес