Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цар Киро към репортери: Идиоти, махайте се оттук

11 април 2016, 13:19 часа

Кирил Рашков, известен и като Цар Киро, за пореден път влезе в конфликт с журналисти. Преди заседание на Специализирания наказателен съд в Пловдив, пред който се изправи по обвинение за трафик на половин килограм живак през границата с Турция, той нарече представителите на медиите "идиоти" и "нахалници".

Реклама

"За какво снимате? Махайте се оттук! Извикайте полицията да ги изгони", казал още Рашков и заявил на един от журналистите, че му "яде нервите", допълва bTV. Той не за първи път влиза в конфликт с представители на медиите, като дори е подсъдим по дело за душене и заплюване на журналисти през лятото на 2014 година.

За днешното заседание Специализираният наказателен съд за първи път напусна София, за да спести пътните разходите на многобройните свидетели по делото. Кирил Рашков е подсъдим по три обвинения – за пренос на живак, за държане на ценни монети и за амфетамини. Освен него по делото са подсъдими още трима души, съобщи "Нова телевизия".

Според защитата тезата на прокуратурата, че с живака Кирил Рашков е възнамерявал да направи т.нар. "мръсна бомба", няма да издържи в съда. Днес той се яви с двама адвокати, които ще настояват делото да се отложи. Те ще представят експертиза от Франция, че Рашков страда от тежко сърдечно заболяване и трябва незабавно да бъде опериран.

"Въобще не е добре мъжът ми – пред умиране е. Обаче защо трябва да го казвам, да се радва България", обясни съпругата на Кирил Рашков Костадинка, цитирана от Би Ти Ви.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес