Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Има няколко сигнала, затова в София МВР прави проверки

04 март 2016, 14:00 часа • 3681 прочитания

"Има получени няколко сигнала в службите, които се проверяват". Това заяви премиерът Бойко Борисов в ямболското село Лозенец по повод това, че няколко големи обществени сгради в София са осъмнали тази сутрин с въоръжена полицейска охрана, предаде БГНЕС.

На уточняващ въпрос какви са конкретните сигнали, които са получени за тези сгради, Борисов не отговори.

„Нека да не забравяме, че светът е във война. Но искам да уверя българските граждани, че ние сме взели всички мерки за тяхното спокойствие. Затова започваме съвместни тренировки на гръцката граница с военните. Използваме почивните дни, за да прекараме техниката до местата, където ще се проведат ученията, за да не нарушаваме трафика, допълни още Борисов.

Днес (4 март) в на възлови места в София, освен обичайната охрана, могат да бъдат видени и части на Жандармерията. Спецчасти имаше до Централната автогара в София, Централната жп гара и метростанцията в района.

Още преди празниците от СДВР съобщиха, че около 3-ти март ще има засилване на мерките за безопасност в града. Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов обясни пред Агенция "Фокус", че има проверки заради "струпването на много хора". „Извършват се полицейски проверки на гражданите, изискват им се документи за самоличност”, каза той и уточни, че това се прави изцяло в посока гарантиране на безопасността.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес