Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Вълка: Не се страхува за живота си, ББР е виновна, че е отпуснала кредита

17 август 2024, 08:56 часа • 19901 прочитания

"Румен Гайтански-Вълка не се страхува за живота си и ми каза, че не е мишок, за да се крие". Това заяви адвокатът на Гайтански – Константин Симеонов пред bTV.

Симеонов е известно лице що се отнася до защитата на популярни фигури - например той се появи и в юридическия екип на Цветан Василев.

Още: Адвокатът на Румен Гайтански: Той опита да се предаде и вчера, но го върнаха

Прокуратурата няма фантазия да измисли друго обвинение

Симеонов обясни, че се предават хората, които са загубили битка, а тя тепърва започва. Гайтански се е явил в Комисията за противодействие на корупцията и там бил задържан за 72 часа. Прокуратурата няма фантазия и не може да измисли по-качествено обвинение, смята адвокат Симеонов.

По думите му проблемът не е в Гайтански, а в Българската банка за развитие (ББР), че е отпуснала такъв голям държавен кредит.

Според него схемата и авторът на атаката е един и същи човек – председателят на ДПС Делян Пеевски. "Атаката е насочена и срещу Ахмед Доган", изтъкна адвокат Симеонов, според когото атаката срещу Вълка е политическа точно преди предсрочните парламентарни избори.

Припомняме, че Гайтански се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев, който е работил именно за Вълка.

Акцията на властите започна по-рано тази седмица, когато Комисията за противодействие на корупцията (КПК) влезе в офиси на няколко фирми, свързани с Гайтански, с бившия директор на Българската банка за развитие (ББР) и бившия кмет на Кърджали Хасан Азис.

Единственият задържан по случая "Българска банка за развитие" - адвокат Георгиев, беше пуснат по-рано срещу парична гаранция от 50 000 лева.

Още: Румен Гайтански се е предал на полицията

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес