Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Семерджиев не се яви в съда, отложи делото и получи глоба

27 март 2023, 17:40 часа • 2077 прочитания

За втори пореден път Софийският градски съд отложи делото срещу Георги Семерджиев, който предизвика фаталната катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ през лятото на 2022 г. Причината е, че адвокатът на подсъдимия – Мирослав Христов, не се яви в съдебната зала.

След двучасово изчакване съдът отложи заседанието, а магистратите назначиха още един адвокат на Семерджиев – резервен, за да не се бави процесът, съобщи bTV. Причината за неявяването на Христов е, че бил зает с друго дело по същото време.

Съдът наложи и глоба на Мирослав Христов в размер на 1000 лева, тъй като не намира причината за отсъствието му за основателна.

Предходното заседание бе отложено отново заради адвоката, когато той внезапно излезе в болничен.

Следващото заседание е насрочено за сряда, 29 март, когато ще се обсъждат и приемат над 25 експертизи за катастрофата с две загинали млади жени, причинена от Семерджиев.

Подсъдъмият е изправен пред обвинения за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г. (деня на инцидента). В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин. Семерджиев е избягал от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес