Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задава се значително поевтиняване на престоя в Airbnb

13 май 2024, 18:04 часа
Реклама

Престоят в Airbnb може да поевтинее, след като главният изпълнителен директор на компанията заяви, че иска краткосрочните наеми да станат по-конкурентни на хотелските тарифи.

Реклама

През последните години нарастващите такси за почистване и резервации в платформата за краткосрочно настаняване предизвикаха оплаквания от клиенти, че наемите на имоти в Airbnb често са по-високи от престоя в хотел.

Сега главният изпълнителен директор Брайън Чески, съосновател на компанията, създадема през 2008 г., казва пред Bloomberg, че Airbnb смята да подобри структурата на ценообразуване, пише Independent. 

ОЩЕ: Когато използвате вашия Airbnb, направете тези 5 неща за вашата по-голяма безопасност

„Искаме цените да се променят и да бъдем по-конкурентни спрямо хотелите – това е наистина важно“, казва той.

Снимка: iStock

Чески обяви новите инициативи за намаляване на потребителските разходи по време на представянето на резултатите на компанията за първото тримесечие.

„Когато стартирахме Airbnb, нашият първоначален лозунг беше „евтина, достъпна алтернатива на хотел“. И основната причина хората да идват при нас е, че даваме по-добра стойност от хотел. Ние още смятаме, че това е основно, което трябва да предложим.

ОЩЕ: Акциите на Airbnb се сринаха

Новите мерки включват обновяване на общата сума, за да се изсветли таксата за обслужване и да се покаже на гостите пълната разбивка на стойността на резервация, преди да бъдат приложени отстъпки.

Airbnb вече започна да предлага на дългосрочните си гости седмични и месечни отстъпки, за да насърчи по-достъпни наеми и да ги подтикне да правят повече резервации.

Снимка: iStock

Нов инструмент за сравняване на цените за домакините ще даде представа за средната цена на подобни обяви в техния район, когато актуализират стойността на техните имоти. Понастоящем този инструмент не включва цените на близките хотели, но Airbnb насърчава домакините да следят и тях.

Що се отнася до таксите за почистване, Чески казва, че 300 000 собственици са намалили цената на услугата или са я премахнали напълно. Платфомрата също въвежда система за провека на имотите с изкуствен интелект, за да отсее фалшивите, базирана на изображения на Google Earth.

ОЩЕ: Местните жители на европейски курорт живеят в колите си заради високи наеми

Подобрените филтри за търсене, включително опцията за разглеждане само на домове, подходящи за домашни любимци, или по размер на леглото, са сред 50-те подобрения, старторащи през май.

„Трябва да подредим къщата си. Трябва да се уверим, че имотите са страхотни, предоставяме отлично обслужване на клиентите и сме достъпни“, добавя Чески.

Антоанета Начева
Антоанета Начева Отговорен редактор
Новините днес