Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима младежи поемат директорски постове във Vivacom (СНИМКИ)

25 октомври 2024, 18:22 часа • 384 прочитания

Vivacom отваря врата за младежи в пет ключови отдела на компанията в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. 5 студенти и ученици имаха възможност да се потопят в реалната работна среда и да се вдъхновят от топ мениджъри в компанията. Това им дава възможност да се почувстват уверени като личности и бъдещи професионалисти като получават подкрепа от целия екип и упражняват своите комуникационни умения в ролята на мениджъри. Участието на Vivacom в инициативата цели да мотивира младите хора, като им предостави практически опит и поглед върху работата на петима директори в пет ключови отдела, за да ги подготви за динамичния бизнес свят и бъдещата им кариера.

Всеки един от участниците се запозна с дейността на избрания от тях отдел като влезе в обувките на мениджър за един ден в един от следните отдели: „Учебен център“, Информационни технологии“, „Клиентско изживяване“, „Корпоративни продажби“ и „Оперативно управленение на мрежата“. Младежите разговаряха и с участниците в екипите, запознаха се с текущите проекти, участваха в работни срещи, задаваха въпроси и научиха за допускани грешки и постигнати успехи.

„За нас е изключително важно да споделяме опита и знанията, които сме натрупали по пътя към върха в телекомуникационния сектор. Радваме се на интереса и ентусиазма на младите хора да опознаят динамичния свят на бизнеса ни отвътре. Инициативи като „Мениджър за един ден“ са от съществено значение в подготовката на бъдещите специалисти в сектора, които ще продължат да развиват иновациите и да променят света около нас“, казва Стоян Каранлъков, главен търговски директор във Vivacom.

В рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ младежите поеха ролите на мениджъри в различни отдели на Vivacom. Един от тях застана на мястото на Митко Колев от „Учебен център“ и научи повече за организацията на вътрешни обучения. Друг се запознае с управлението на ИТ процеси с Даниела Милева от „Информационни технологии“. Пламен Димитров от „Клиентско изживяване“ показа как се подобрява обслужването на клиенти, а Петя Григорова от „Корпоративни продажби“ въведе участника в света на бизнес решенията. Ани Ангелова от „Център за управление на мрежата“ запозна младежа със задачите по поддръжка на мрежовите услуги.

Vivacom участва за поредна година в „Мениджър за един ден“ – dедна от най-значимите и мащабни образователни инициативи за кариерно ориентиране в България.

“Изключително вълнуващо беше да открием 22-то издание на „Мениджър за един ден“ във Vivacom. За нас в JA Bulgaria е голяма чест да си партнираме с компании като Vivacom, които разпознават стойността на инвестицията в младите хора и подкрепят програмите ни. Още по-вдъхновяващо е, че днес сред екипа на Виваком има трима лидери, които са участвали в наши програми в началото на кариерния си път – доказателство за дългосрочното въздействие на нашите програми и инициативи. Ролята на компаниите е не просто да отворят врати, а да дадат пример, знание и вдъхновение на новото поколение лидери, като им показват, че успехът изисква решителност, отдаденост и добро партньорство”, сподели Ирина Илиева, оперативен директор на JA Bulgaria.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес