Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Даниел Димитров: Конференцията Brand Talks 2024 е с ключова роля за развитието на бизнес средата у нас

13 септември 2024, 13:16 часа • 446 прочитания

На 6 и 7 ноември ще се проведе Brand Talks 2024 - единственото двудневно събитие у нас, което се фокусира върху маркетинга, бранд мениджмънта и комуникациите.

Разбирайки, че е изключително трудно и отговорно да се създаде подобно събитие и да се съберат експерти от цял свят, които с готовност да споделят своите "козове" в бизнеса, решихме да поговорим с организатора на конференцията - Даниел Димитров.

Той ни обясни защо е важно да има подобни събития у нас и как генерално България се развива в маркетинг сферата спрямо останалия свят. Всъщност ни каза много други важни неща - прочетете ги сега.

------------------------------------------

Разкажете ни за предстоящата конференция Brand Talks 2024. Каква е основната ѝ цел тази година и с какво ще се отличава от предишните три издания? 

Brand Talks 2024 ще бъде едно наистина специално издание. Основната ни цел тази година е да предоставим още по-задълбочени и практически насочени знания в областта на брандинга и маркетинга, като се фокусираме върху новите тенденции и иновации в сферата. Тази година ще се отличаваме с по-голям брой международни лектори, които ще споделят своя опит от различни индустрии и пазари. Вярвам, че именно този глобален поглед ще даде на участниците реални и приложими идеи, които могат да адаптират към своите брандове. 

Защо е толкова важно да се правят конференции като Brand Talks 2024?

Конференции като Brand Talks 2024 играят ключова роля за развитието на бизнес средата у нас и в региона. Те предоставят възможност на професионалистите да се запознаят с най-новите стратегии и подходи в брандинга, да обменят опит и да създадат ценни връзки. В свят, който се променя с бързи темпове, тези събития дават необходимия импулс и вдъхновение, за да можем да се адаптираме и да продължаваме да развиваме брандовете си успешно.

Като визионер, предприемач и лидер в сферата на маркетинга и бизнеса, как бихте обяснили разбираемо какво представлява "изкуството на брандинга"?

Изкуството на брандинга е способността да разказваме истории, които резонират с хората на емоционално ниво. Това не е просто създаване на лого или рекламен слоган, а изграждане на цялостно преживяване и идентичност, които вдъхновяват и ангажират. Успешният брандинг изгражда доверие, лоялност и възприемана стойност, която надхвърля самия продукт или услуга. 

Как се развива бизнес средата в България и региона? Къде сме ние на фона на световните бизнес тенденции?

Бизнес средата в България и региона се развива динамично, но има още много предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени. Виждам много млади и амбициозни предприемачи, които внасят нови идеи и свежа енергия. Въпреки това, в сравнение с глобалните бизнес тенденции, все още има какво да научим по отношение на дигитализацията, иновациите и мащабируемостта на бизнеса. Вярвам обаче, че с правилното насочване и подкрепа можем да достигнем до нови висоти.

Даниел Димитров, снимка: Brand Talks

От кой тип хора сте – тези, които постоянно са "под пара" и работят по няколко проекта едновременно? Или успявате да си кажете "Стоп!" и да се изключите, когато усетите, че имате нужда от това?

Признавам, че обикновено съм човек, който е "под пара" и работи по няколко проекта едновременно. Това е в кръвта ми – обичам динамиката и предизвикателствата. Въпреки това, научил съм се, че е важно да намирам време за почивка и презареждане. Няма как да бъдеш ефективен и креативен, ако не си позволяваш моменти на отдих и време за себе си. 

Кой е проектът, с който най-много се гордеете до момента? А този, който се е реализирал най-трудно?

Един от проектите, с които най-много се гордея, е създаването на конференцията Brand Talks и ежегодните награди Brand Building. Те отразяват моята страст към брандинга и желанието ми да допринеса за развитието на бизнес средата у нас. Най-трудният проект обаче беше организирането на най-голямата маркетингова конференция през 2007 г. с Филип Котлър. Въпреки всички трудности усилията се отплатиха многократно и това остана като едно от най-вълнуващите преживявания в кариерата ми.

Кои са основните качества, които един успешен предприемач трябва да притежава?

Успешният предприемач трябва да притежава няколко ключови качества: визия, упоритост, гъвкавост и умение за работа с хора. Визията помага да видиш възможностите там, където другите виждат предизвикателства. Упоритостта е тази, която те кара да продължаваш, дори когато срещаш трудности. Гъвкавостта ти позволява да се адаптираш към променящите се условия, а умението за работа с хора е ключово, защото никой не успява сам – успехът идва чрез изграждане на екипи и силни взаимоотношения.

Като човек, който е в маркетинг сферата от дълги години, можете ли да отсеете най-важния съвет, който бихте дали на хората, които тепърва навлизат в тази област?

Най-важният съвет, който бих дал на хората, които тепърва навлизат в маркетинга, е да бъдат любопитни и готови да учат постоянно. Маркетингът е динамична сфера, която непрекъснато се променя. Трябва да сте готови да експериментирате, да приемате грешките като част от процеса и да се учите от тях. Освен това, винаги се стремете да разбирате дълбоко клиентите и техните нужди – само така ще можете да създадете наистина значими и успешни брандове.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес