Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

70 стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom съхраняват античната история на „Сердика“ с доброволческа акция

05 септември 2024, 21:23 часа • 768 прочитания

Стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom участваха в доброволческа акция за почистване на римските руини на „Сердика“ в гр. София. 70 доброволци от най-дългогодишната инициатива на водещия телеком дариха 280 часа доброволчески труд, като се включиха в почистването на защитната стена на „Сердика“. Това е една от ежегодните доброволчески акции на телекома, в които младежите имат възможност да участват в екологични инициативи за подобряване на заобикалящата ги среда.

Акцията се проведе с помощта на археолози от „Регионален Исторически Музей“ (РИМ), както и архитекти и инженери от администрацията в район „Оборище“. Младежите участваха в представяне на археологическия обект в сърцето на София – получиха инструктаж от експерти за работа на археологически разкопки и важни съвети за тяхната безопасност. След това се включиха в мисията по почистване на древните руини, за да се разкрие по-добре вековната история.

„Радвам се, че толкова много стажанти и ментори проявиха интерес към доброволческата инициатива, която Vivacom провежда. Участието в подобни активности насърчава младите хора да проявяват отговорност и съпричастност към социални каузи, да са активни граждани и да създават една по-добра среда за живот“, споделя Малина Чавдарова, HR директор на Vivacom.

Лятна стажантска програма на Vivacom вече 21 поредни години обучава стажанти в един от най-динамичните и високотехнологични сектори. Програмата се превърна в една от най-желаните на българския пазар с иновативен подход и възможност за трупане на теоретични знания в реална работна среда, както и възможност за участие в различни активности за спорт и опазване на околната среда. Като част от стажа младежите имат възможност да опознаят всички отдели в компанията чрез модула 360-градусова ротация. За втора поредна година света на телекомуникациите бе представен и лично от главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев в рамките на дискусионна среща със стажантите.

Още: Vivacom – телеком лидер, който диктува тенденции в технологиите

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес