Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Като бях ученик много мразех да сядам на първия чин

08 октомври 2024, 08:19 часа • 670 прочитания

Това мнение изрази кандидатът за народен представител от ПП-ДБ генерал Атанас Атанасов пред bTV. 

Още: Денков посочи с какъв различен фокус ПП-ДБ иска да направи живота ни по-добър

Той отговори на въпрос на водещите на сутрешния блок на bTV - Златомир Йочев и Мария Цънцарова защо не е водач на листа за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Аргументът на Атанасов, че не е водач на листа за изборите е, че не обича да се фука. 

Какво ще е успех за ПП-ДБ?

Според него успех от изборите на 27 октомври за ПП-ДБ ще е да съберат повече гласове от последните избори, както и да са първа политическа сила. Наложително е след изборите да се създаде мнозинство, което да излъчи правителство. Въртенето на служебната власт не се знае докъде ще ни доведе. Трябва да се излъчи равноотдалечен премиер, да си подбере правителство и този екип да прави политика на база на целите, които мнозинството си е поставило, очерта Атанасов фигурата на министър-председателя, която ще се търси след изборите. 

Борисов, Пеевски и Кирил Добрев да отидат на бар

Според него нямало да има значение в кого ще е първия или втория мандат за съставяне на правителство. 

Запитан обаче дали в ПП-ДБ са готови на мнозинство с ГЕРБ, Атанасов леко се запъна, но все пак заяви, че е въпрос на преговори. Ако Бойко Борисов иска правителство с ярки политически фигури, да се разбере с Делян Пеевски и Кирил Добрев и да отидат на бар, призова Атанасов. 

Още: Реденето на листите на ПП-ДБ и купуването на гласове: Говори Атанас Атанасов

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес