Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разпродадени билети и дълги аплодисменти за най-новия филм на Стефан Командарев в Карлови Вари (ТРЕЙЛЪР)

05 юли 2023, 12:54 часа

Най-новият филм на Стефан Командарев бе представен снощи (4 юли) пред фестивалната публика в Карлови Вари. "Уроците на Блага" разказва за учителка, която губи всичките си спестявяния заради телефонни измамници. В ролята влиза Ели Скорчева, която се завръща в киното след почти 30-годишно отсъствие. БНТ е копродуцент на филма. 

Реклама

1400 зрители са изкупили всички билети за прожекциите на "Уроците на Блага" два ни преди самата премиера. След финалните надписи главната актриса е получила дълги аплодисменти. "Десет минути тя беше наистина в центъра на вниманието и ръкоплясканията. След това около нея имаше тълпа от хора, които искаха автографи и да снимат. След снощи Ели Скорчева е една от звездите на Карлови вари", каза щастлив Стефан Командарев, цитиран от БНТ.

✦ 📸 Snapshots from Monday at #KVIFF57. I ✦ 📸 Fotogalerie z filmového pondělí na #KVIFF57.

Posted by Karlovy Vary International Film Festival on Tuesday, July 4, 2023

Режисьорът продължава да използва изразните средства на киното, за да показва най-наболелите проблеми в България. Този път той разказва за възрастните хора, които се превръщат в жертва на прехода, собствената си самота и дори на ценностите, които отстояват. Именно от това се възползват и телефонните измамници

"Това, което мен наистина ме шокира, е, че това, на което те обикновено разчитат, са около 1000 лв., скътани някъде в библиотеката, които почти всеки български пенсионер пази за своето погребение, за да не бъде в тежест на своите деца", посочи още Командарев. 

Фестивалът в Карлови вари продължава до 8 юли, когато журито ще реши дали "Уроците на Блага" ще бъде отличен с "Кристален глобус". Първата прожекция на филма в България ще бъде на фестивала "Златна роза". С този филм ще бъде открит и филмовият форум "Киномания".

ОЩЕ: Юън Макгрегър с Наградата на председателя на фестивала в Карлови Вари

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес