Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задава се XL вариант на Range Rover Evoque

17 октомври 2013, 07:50 часа • 36128 прочитания

Range Rover Evoque се оказа доста успешен модел за Land Rover, поради което от британската компания обмислят още една негова версия. Тя ще бъде по-голяма и може да се появи около 2016 година.

Още преди имаше слухове за Range Rover Evoque XL/Grand Evoque, като според тях дебютната година бе дори 2015. Сега обаче изглежда, че „по-едрата“ версия на британския SUV ще се появи година по-късно. Моделът ще бъде базиран на платформата iq на Jaguar, което означава, че той ще бъде по-лек от стандартния Evoque въпреки по-големите размери.

Новият модел ще се произвежда на същото място, откъдето ще излизат и компактните автомобили на Jaguar – изцяло нова фабрика, която в момента се строи в Солихъл, Англия. Прогнозите са, че Evoque XL ще се произвежда в 80 000 бройки годишно, както и че това ще е най-популярният вариант на базата на новата алуминиева платформа.

Големият кросоувър ще бъде позициониран между настоящия Evoque и Range Rover Sport, като ще се предлага с редица четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес