Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задава се първото Bentley с дизелов мотор

09 август 2016, 14:29 часа • 1134 прочитания

Първият сериен автомобил на Bentley, оборудван с дизелов двигател, ще се появи на пазара през следващата година. Това ще е модификация на първия и единствен кросовър в историята на британската марка - Bentayga. Според изданието Autovisie луксозният SUV ще бъде оборудван с новия 4,0-литров дизел, поставяна на Audi SQ. Мощността на агрегата ще бъде увеличена от сегашните 435 к.с. до около 480-500 к.с.

Освен дизелова версия Bentayga ще получи и специално модификация Speed. Този автомобил ще бъде оборудван с форсиран 6,0-литров W12 двигател с две турбини. Сега на този агрегат разчита стандартната версия на кросовъра, при която той развива 608 к.с.и 900 Нм въртящ момент. С него Bentayga ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, а максималната му скорост е 301 км/. При версията Speed тези показатели ще бъдат подобрени.

В Bentley обмислят възможността и за пускането на хибридна модификация на модела, като всички подробности за нея се държат в тайна. Очаква се тя да бъде еднаква с тази, която ще се поставя на новите поколения на Audi Q7 и Porsche Cayenne. Трите всъдехода делят една и съща платформа - MLB, създадена от концерна Volkswagen Group.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес